AK Parti Güngören İlçe teşkilatını tarafından düzenlenen sevgi yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Yağan yağmura rağmen yapılan yürüyüşe milletvekili adayları da katıldı.
Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul içlerinde sevgi yürüyüşlerini hızlandıran AK Partilileri yağan yağmurda durduramadı. AK Parti Güngören İlçe teşkilatını tarafından düzenlenen sevgi yürüyüşü kısa süreli etkili olan yağmur altında gerçekleşti. Yürüyüşü iptal etmeyen partililer yağmurluklarını giyerek yola koyuldu. Yürüyüşe AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayları Özlem Zengin ve Mustafa Yeneroğlu da katıldı. AK Partili Milletvekili adayları yağmura rağmen partililerle birlikte cadde boyunca yürüdü. Yağmur altında sırılsıklam ıslanan adaylar, vatandaşları da el sallayarak selamladı.
“BİZ ÇALIŞTIK, TAKDİR MİLLETİNDİR”
Yağmura rağmen kimsenin yürümekten vazgeçmediğini belirten Özlem Zengin, “Son yürüyüşümüzü de yağmur altında yapıyoruz. Buda Allahın rahmeti bereketi. İnşallah pazar günü yine böyle olduğu gibi Allah bize rahmetle muamele yapacak. Çok ıslandık ama buna değdi. Bugüne gelene kadar seçime ilişkin yapmak istediğimiz her şeyi yaptık. Bütün adaylarımız, teşkilatlarımız hem İstanbul da hem de Türkiye’de başbakanımız başta olmak üzere herkes elinden geleni yaptı. Bundan sonrasını milletin takdirine işi bıraktık. Özgür ve demokratik bir ortamda adil bir seçim yarışı olsun istiyoruz. İnsanların kalbine vicdanına danışarak verecekleri kararı bekliyoruz” dedi.
“AVRUPA’DA SEÇİME KATILIM ORANINDA REKOR KIRDIK”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile 31 Mayıs’a kadar yurtdışındaki seçim çalışmalarını takip eden Mustafa Yeneroğlu, “10 ülkeyi dolaştım ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın seçime katılımı yönünde çalışma yaptım. Yurtdışında 54 ülkede 2 milyon 800 bin seçmen bu seçimlerde oy kullanma imkanına sahipti. Bir milyondan fazla insan oy kullandı. Bu aynı zamanda bir rekordur. Yani diasporada bu kadar yüksek oranda şimdiye kadar başka bir ülkenin seçimlerinde oy kullanımı olmamıştı. Bu sebeplerden dolayı büyük bir coşku büyük bir heyecanla milletimiz sandığa gitti. 10 kilometre ile 200 kilometre arasında mesafe kat edip ancak oy kullanabilme imkânı vardı. Buna rağmen yüzde 40’lık bir katılım oldu. Ben inanıyorum ki bu heyecanı Türkiye’ye daha da fazla taşıyacağız” diye konuştu.
AK Partili Yeneroğlu, Türkiye’de de yüzde 90’a varan bir katılımın olabileceğini belirterek “Bu oranda bir katılım ile hem demokratik meşrutiyet açısından hem de kurulacak hükümetin en güçlü irade ile birlikte kurulmasını sağlamış olacağız. Türkiye’de bizim yüzde 50 gibi bir hedefimiz var. Avrupa’da biz yüzde 60’ın üzerine çıkacağımıza inanıyorum. İnşallah bu suretle biz Türkiye’deki oy oranımızın üzerine 650 binlik bir katkı yaparak Türkiye’de istikrarın ve ekonomik refahın devam etmesi noktasında Avrupalı Türkler olarak katkıda bulunmuş olacağız” şeklinde konuştu.