Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Turgut Özal’dan Recep Tayyip Erdoğan dönemine kadar Türkiye’de bir fetret döneminin yaşandığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Dublee Tree by Hilton’da düzenlenen toplantıya Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda daha sonra söz alan Vali Süleyman Kamçı, teşekkür konuşması yaptı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Malatya’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Biz ne zaman böyle yoğun işler içine düşsek, ne zaman sıkıntılı işlerle uğraşsak, ne zaman zorlukta olsak hemen soluğu Malatya’da alıyoruz ve buranın coşkusu, heyecanı bize moral veriyor” dedi.
Malatya’nın her zaman milletin adamlarına sahip çıktığını belirten Akdoğan, Turgut Özal’dan sonra Recep Tayyip Erdoğan dönemine kadar Türkiye’de bir fetret döneminin yaşandığı ifade etti. Bu dönemde tüm dünya ülkelerinin yeniliklere açıldığını, ancak Türkiye’nin hep geriye gittiğini dile getiren Akdoğan, terörün tırmandırıldığını ve koalisyon hükümetleriyle adeta bir krizler ülkesi haline gelindiğini söyledi. O dönemde Necmettin Erbakan’ın Refah Yol Hükümeti ile bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Akdoğan, ancak buna da tahammül edilemeyip, hükümetin baş aşağı edildiğini belirtti.
28 Şubat’ın herkes tarafından yaşandığını aktaran Yalçın Akdoğan, “Herkes her şeyini ekonomik olarak kaybetti. Arkasından iki büyük kriz yaşadık. O dönem küresel kriz Türkiye’yi vurmadı, bizim yöneticilerimizin beceriksizliği yüzünden Türkiye ekonomik kriz yaşadı. Bir kitapçık fırlatıldı, bir anda altüst oldu ülke. O yılları hatırlıyorsunuz, faizleri, devalüasyonları, krizleri, terörü. O süreçte biz birileri gibi korkup kaçmadık. Burada kaldık ve mazlumlar için hayatımız pahasına bir mücadelenin parçası olduk. Hep birlikte bu millet için bu mücadeleyi verelim anlayışı ile hareket ederek” diye konuştu.