AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili A.Adayı Ali Rıza Zaman, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çizilen bu yolda, Mehmet Akif karakterinde, Mehmet Akif’in idealleriyle ilerliyoruz” dedi.
Esnaf gezisinde bir kafeyi ziyaret ederek Sarıyerli gençlerle bir süre sohbet eden AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adayı Ali Rıza Zaman, İstiklal Marşının kabulüne ve ruhuna değindi.
İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümüne değinen Ali Rıza Zaman, “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dedi.
Ebediyete intikal edişinin 79. yılında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle andığını ifade eden Ali Rıza Zaman, “o zor yıllarda nasıl ki kahramanca bir mücadele sonunda sömürgeci devletler vatan topraklarımızdan defedilmişse, bugün de 2023 Hedefleri ile bunun kadar önemli bağımsızlık mücadelesi vermekteyiz” dedi. Zaman şu şekilde konuştu:
“Milletlere istikamet veren, geçmişten geleceğe köprü olan önemli şahsiyetler ve olaylar vardır. Mehmet Akif ve İstiklal Marşımız da bu anlamda milli mücadelemizin ruhunu ifade etmektedir.
İstiklal Marşı sıradan bir marş, şairi de sıradan bir şair değildir. Böyle bir marşı yazabilmek için dava adamı olmak, milli şuur ve mücadele ruhuna sahip olmak gerekir. Maddi anlamda ihtiyacı olduğu halde, maddi ödülü kabul etmeyip “bu şiir milletin malıdır” diyen, altına kendi ismini dahi koymayıp, kendi kitabı “Safahat’a” almayan Mehmet Akif gibi karakter abidesi bir insan olmak gerekir.
Günümüzde de Hedef 2023 vizyonuyla varılması planlanan noktada da, tamamen bağımsızlık mücadelemiz yatmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çizilen bu yolda, Mehmet Akif karakterinde, Mehmet Akif’in idealleriyle ilerlemekteyiz. O gün Mehmet Akif gibi bir dava adamının duygularını paylaşarak, “Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal” dizesinde bahsedildiği şekilde hakka tapan dava arkadaşlarımızla, Yeni Türkiye yolunda umutla ilerliyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”.