Anadolu Partisi (AP) Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanvekili Meral Akşener hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin, “Siyaset bu şekilde yapılmaz, bu şekilde belden aşağı çirkin. Türkiye çok yara aldı bu tür tavırlardan. Siyasetin bu kirliliklerden, çirkinliklerden artı uzak kalması gerekiyor. Şiddetle kınıyorum bir kadına, kadın kimliği üzerinden yapılan saldırıyı” dedi.
AP Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, seçim çalışmaları için geldiği İzmir’de İlk Kurşun Anıtına çiçek bıraktı. Tarhan, İhlas Haber Ajansına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin Tarhan, kadına cinsiyet üzerinden yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyerek, “Siyaset bu şekilde yapılmaz, bu şekilde belden aşağı çirkin. Türkiye çok yara aldı bu tür tavırlardan siyasetin bu kirliliklerden, çirkinliklerden artı uzak kalması gerekiyor. Şiddetle kınıyorum bir kadına, kadın kimliği üzerinden yapılan saldırıyı” dedi.
“PARTİLER ÇOK UÇUK VAATLERDE BULUNUYOR”
Partilerin seçim vaatlerini değerlendiren ve yapılan vaatlerin gerçekçi olmadığını ifade eden Tarhan, her partinin seçim vaatlerinin kedilerine göre değerli olduğunu ama kendilerinin siyaseti bir para dağıtma şeker dağıtma işine dönüştürülmesine karşı olduklarını aktardı. Tarhan, “Kendilerinin ayakları yere basan, halkın moralini düzelten ancak karşılığı olan, karşılığını bulabileceğiz, koyabileceğiniz hedeflerle hep birlikte koyacağınız hedeflerle yola çıkmanız gerekiyor. Ben çok uçuk vaatler olduğunu görüyorum. Kendilerinde miydi bu vaatlerde bulunan insanlar ondan da emin değilim. Biz daha ayakları yere basan özellikle kadınların gençlerin yaşam alanlarını genişletecek kolaylaştıracak, onlara moral verecek, aynı zamanda asgari ücret ve en düşük emekli maaşının açlık sınırında olmasını değiştirecek bir takım ayakları basan önerilerimiz var bizim” diyerek, seçim vaatlerinin gerçekçi olmadığını ve halkın bunlara kanmaması gerektiğini söyledi.
“BİR HUKUKÇU OLARAK YARGININ DURUMUNDAN KAYGI DUYUYORUM”
Tutuklanan hakimlerin durumuna değinen Tarhan, “Geçmişte nasıl muhalifleri zindana atan bir zihniyet vardı, o iktidara rağm olmuş eller tarafından yapılmıyordu, bugün de yapılanın bir diğerinden farkının olmadığını düşünüyorum. Yargının cemaatin ve AKP’nin bir yargısı olması gibi absürt son derece hukuk devleti için tehlikeli bir noktaya gelmiş olmasından dolayı bir hukukçu olarak derin üzüntü duyuyorum. Eğer bu noktaya geldiysek bizim bunu onarmamız, restore etmemiz hayli zaman alacaktır. Ben halkımızı uyarıyorum, yargı birilerini avlamak için bir araç haline getirilmemeli. Bundan çok acılar çekildi, çok kayıplar verildi, bir daha olmaması için bence bu seçimde özellikle bu konuyu restore edebilecek, teşhis edebilecek ve onarabilecek yapılara yakın durmak gerekiyor” dedi.
“CEMAAT İLE CHP İDDİALARI HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN KANIT LAZIM”
Cemaatin ve CHP’yi desteklediği yönünde ortaya atılan iddiaların bir kanıt olmadan doğrulanmasının zor olduğunu aktaran Tarhan, ”Ben bir hukukçuyum, kanıt olmadan konuşmam ama buna ilişkin çok ciddi iddialar var. Cemaatin HDP’yi ve CHP’yi desteklediği, doğuda HDP’yi, güneydoğuda HDP’yi, batıda CHP’yi desteklediği yolunda çok ciddi iddialar var. Tabi bunlara bir siyasetçi olarak duyarsız kalamam, muhakkak araştırılmalı. Zamanında bir canavar yarattılar, yeni küçük canavarlar yaratılmamasını düşünüyorum. Hiçbir yapının halkın iradesinin üzerinde olmaması, siyasetin, siyaset yapanların yaparken arkasında ne cemaat ne sermaye ne medya gibi onları yönlendirebilecek güçlerden uzak kalmaları, sadece halkın gücüne inanmaları gerektiğine inanıyoruz ve bu anlayışla biz siyaset yapıyoruz” diyerek olası bir cemaat ve CHP birlikteliğinin siyaset açısından doğru olmadığını söyledi.
“BÖLGELERE SIKIŞMIŞ BİR PARTİ OLMAYACAĞIZ”
Anadolu Partisini altı ay önce kurduklarını belirten Tarhan, “Devrim, direniş, milli mücadelen gelir adımız. Resmimiz ise Trakya’dan gelir, günebakandan güneşi aydınlığa dönmüştür Türkiye’yi biz öyle görüyoruz. O yüzden biz, Türkiye’de yeni bir yol, yeni bir siyaset anlayışını egemen kılmak, yeni bir Türkiye partisi olmak istiyoruz. Öyle bölgelere sıkışmış bir parti değil, amaçladığımız her yerde, doğudan batıya, kuzeyden güneye her yerde halkımızla birlikte siyaset yapmayı istiyoruz. O yüzden evet çok kısa sürede her yerde örgütlendik, 81 ilde 85 seçim bölgesinde 550 milletvekili adaylarımızla birlikte ki yarısı kadındır, üçte biri gençlerdir onlarla birlikte yürüyoruz, amacımız barajlar yıkılmak içindir. Barajı yıkmak için uğraşıyoruz” dedi.