’Ankara Sağlık Turizminin de Başkenti Olmaya Aday’ çalıştayında konuşan AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Barış Aydın, Ankara’nın Türkiye’de sağlık turizminin de başkenti olmasının birincil hedefi olduğunu belirterek, Başkenti bu alanda bir marka kent yapmak için çalışma sözü verdi.
Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Medikal Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen ’Ankara Sağlık Turizminin de Başkenti Olmaya Aday’ konulu çalıştay, ASO ev sahipliğinde gerçekleşti. TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’ın konuşmasıyla başlayan çalıştayda ASTOP Dönem Sözcüsü Nezih Allıoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş birer konuşma yaptı.
Çalıştayda söz alan AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Barış Aydın, bir Ankara sevdalısı olarak Ankara’yı sağlık turizminin de başkenti yapma konusunda, TÜGİAD ve ASİAD’daki görevleri sırasında ve bireysel bazda uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaları hatırlattı. Bu çalıştayın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın, Ankara için yapılan tüm projeleri desteklediğini, ancak bu konuya özel önem verdiğini ifade etti. Aydın, Ankara’nın bu konudaki potansiyelinin kullanılması durumunda, sağlık turizminde bir cazibe merkezi haline geleceğini, ciddi katma değer yaratacak bu sürecin Ankara ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını vurguladı.
Konu hakkında açıklama yapan Aydın, Türkiye’nin 2023’te, yılda 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolarlık döviz girdisi hedefine ulaşması gerektiğini belirtirken, bu alanda öne çıkacak illerin başında ise Ankara’nın geldiğini ifade etti. Ankara’nın köklü tıp fakülteleri ve hastaneleri, sağlıkta modern teknoloji kullanımı, yetkin doktorları ve kalifiye sağlık personeli ile güçlü medikal sağlık turizmi potansiyeline işaret eden Aydın, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin termal kaynaklarla termal sağlık turizmi alanında da güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Aydın, “Ankara da dünyada ‘sağlık turizmi’ dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olacak. Bunu başaracağız. Ankara, sağlık turizminde güçlü bir potansiyele sahip ve bu alanda da başkent olmaya adaydır” dedi.