Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Mahinur Özdemir’in Ermeni tezlerini kabul etmediği için Belçika’da partisinden ihraç edilmesi temel değerler açısından kabul edilemez” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Belçika ve Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak tarihe geçen Mahinur Özdemir’in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı için partisinden ihraç edilmesine sert tepki gösterdi.
Twitter’dan açıklamalarda bulunan Çelik, Mahinur Özdemir’in Ermeni tezlerini kabul etmediği için Belçika’da partisinden ihraç edilmesinin temel değerler açısından kabul edilemeyeceğini söyledi.
Bu tutumun, Avrupa’nın düşünce özgürlüğü konusundaki çifte standardını bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Çelik, “Hollanda’da 2006 yılında benzer sebeple üç Türk kökenli milletvekili adayı seçimlerden hemen önce listeden atılmıştı. Düşünce hürriyeti hala çifte standartların esiri olmaya devam ediyor. Özdemir’e yapılan işlem, bunun açık ve kınanması gereken örneğidir. Tarihi bir tartışma konusunda ‘şöyle düşüneceksin’ diye Özdemir’in ihraç edilmesi bir çeşit şiddettir. Şiddetin gölgesinde ise fikir hürriyeti olmaz. Bu olay üzerinden fikir hürriyeti konusu yeni baştan ele alınmalıdır” dedi.