İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye ve kendisine yapılan eleştirilerle ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, başkanına, icraatına söyleyecek sözü olan kim varsa, çıkalım bir televizyonda canlı yayına, orada yüz yüze, gözlerimizin içine bakarak konuşalım" dedi.
Bergama Belediyesi’nin, yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği Bergama Belediyespor Futbol Akademi Tesisleri düzenlenen törenle kapılarını sporculara açtı. 9 bin 500 metrekarelik sentetik çim sahası ile FİFA Star 2 Uygunluk Belgesi’ne sahip tesislerin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçe kaymakamı Uğur Kolsuz, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Bergamalı sporcular birlikte gerçekleştirdi. Tesisteki ilk karşılaşmanın başlama vuruşunu da Başkan Aziz Kocaoğlu yaptı.
750 seyirci kapasiteli tesisin ilçenin gençleri ve çocuklarına hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocaoğlu, yaşanan seçim sürecinde hizmet ve yatırımlara odaklanmak istediğini söyledi. Genel seçimlerde genel siyasetin konuşulması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kimden gelirse gelsin, haklı eleştirileri alır, gereğini yapar. Ama genel siyasete malzeme yapmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alanları İzmirli sükutu hayale uğratacaktır. 11 yıldır bu kente ayağını basan hiçbir vatandaşın, 4 milyon 100 bin İzmirli’nin aleyhinde karar almadık. Ahlakı ve bilimi rehber alarak, evrensel ahlak kurallarından ve evrensel hukuk kurallarından ayrılmadan, 11 yıldır sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olacak bir belediyecilik yapıyoruz" dedi.
"CANLI YAYINDA KARŞIMA ÇIKIN"
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli siyasiler tarafından basın yoluyla sürekli hedef alındığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Konumu, durumu ne olursa, siyasi duruşu ne olursa olsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, başkanına, icraatına söyleyecek sözü olan varsa, çıkalım bir televizyonda canlı yayına, yeni bakan, eski bakan, milletvekili, belediye başkanı kim var ise çıkalım, orada yüz yüze, gözlerimizin içine bakarak konuşalım. Hemşehrilerimiz de değerlendirsin. Bu Bergama’dan tüm siyasilere açık çağrıdır" dedi.