İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime katılacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’den aday olmaya ve ön seçime girmeye davet etmiştim. Sağolsun, kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok da sevinçliyim" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları toplantısının çıkışında açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2. bölgeden ön seçime girme kararı ile ilgili sorular üzerine Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek sevinçli olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "Bildiğiniz gibi Bayraklı ilçemizde Bayraklı Belediye Başkanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yaptığı spor salonunun açılışında konuşmam esnasında sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’den aday olmaya ve ön seçime girmeye davet etmiştim. Sağolsun, kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok da sevinçliyim. Dün öğleden sonra lütfettiler, beni aradılar 2. bölgeden ön seçime gireceklerini belirttiler. Ben zaten böyle bir şeyi bekliyordum. Uzun yıllardır siyasi partiler ön seçim yapmıyor, merkez atamasıyla adaylarını büyük çoğunlukla belirliyor. Uzun bir aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi 55 ilde ön seçim, eğilim yoklaması yaparak ön seçimi tekrar Türkiye’nin, siyasetin gündemine getirdi. Ayrıca, bu demokratikleşmeyi, tabana yayılmayı, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar ülkenin gündemine getirdi. Bunu sayın Genel Başkanımız ilk defa İzmir’den aday olarak ve ön seçime girerek taçlandırdı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bir önemli konu da 3 kontenjandan 2. bölgedeki kontenjan sayısının ne olacağı, benim telefonla görüşmemde tabi ben buna karar verecek merci değilim, ama sayın Genel Başkanımızın büyük bir oranla 2. bölgenin kontenjanında bir indirim yapacağı intibaı edindim. Çok iyi oldu, ben gerçekten hem önerimin sayın Genel Başkan tarafından kabul görmesi, hem de Ege Bölgesi açısından çok sevindirici. Ayrıca demokrasi anlamında katılımcı demokrasi ve yönetim açısından da sSyın Genel Başkanımızın ön seçime girmesi çok önemli" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Kılıçdaroğlu hakkında, "29 Mart’taki ön seçimde onu partilileri sandığa gömmezse, onu biz 7 Haziran’daki genel seçimde sandığa gömeceğiz" sözlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Kocaoğlu, "Siyasetin anormal taraflarında ben hiçbir zaman olmadım. Karalama, manipülasyon siyasetinde olmadım. Söz sahibine aittir. Söz sahibini taşır, yüceltir. Ben şunu söylüyorum, bu tip durumlarda bir tane duam var. Her kim benim için İzmir için Cumhuriyet Halk Partisi için Sayın Genel Başkanımız için ne düşünüyorsa, olumlu ya da olumsuz Allah ona iki katını versin. Diğer partilerin verecekleri kararlar kendi kararlarıdır. Bizim ona karışmak gibi bir şeyimiz olamaz. Onlar da kendilerine bir yol haritası çizecektir. İzmir’deki seçimler daha renkli, heyecanlı ve zevkli geçecektir. İzmir’de oy oranının artıp artmamasıyla ilgili bir tahminde bulunmak doğru değil. Tabi ki biz artmasını isteriz ama İzmirli seçmenlerin kararıdır. Biz onların teveccühlerine mazhar olacağımıza inanıyorum. Seçim startını il başkanı verecek, ben belediye başkanıyım ve görevime devam ediyorum" diye konuştu.