Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Büyük İstanbul mitingi, Bakırköy Meydanında gerçekleştirildi. Miting alanı binlerce vatandaş tarafından dolduruldu. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “İktidara geldiğimizde memur, işçi ve emeklilere vereceğimiz asgari 5 bin TL ücret başka siyasi partiler tarafından da vaat ediliyor, ancak onlar bu ücreti veremezler” dedi.
Genciyle yaşlısıyla katılımın çok yoğun olduğu miting büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Miting alanına doluluk nedeniyle giremeyen vatandaşlar ise alanın dışına kurulan dev ekranlardan mitingi izledi. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, yaptığı konuşmada, başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, “Bu yapı faydalı değil, bu yapının değişmesi, başkanlık sisteminin gelmesi lazım diyorlar. Sayın cumhurbaşkanım soruyorum; sen bu üniter yapıda ne istedin de ne yapamadın. Hangi hukuk sana mani oldu. Güneydoğu Anadolu’da yaşayan kardeşime hizmet etmek istedin de hukuk sana mani mi oldu. Ona iş buldun da hayır bulamazsın diyen mi oldu. Dağdan gencini indirip iş sahibi yapmak istedin de hayır bunu yapamazsın diyen mi oldu. Peki senin istediğin ne? Güneydoğulu’nun hakkı yokmuş, sen devleti tanımıyor, bilmiyorsun. Bu devlet üniter yapısıyla merhum Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hibe ettiği anavatanımızın en güzel şekli Türkiye Cumhuriyeti, laik demokratik hukuk devletidir” dedi.
Haydar Baş, konuşmasını 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler sonucunda iktidar olması halinde yapacaklarını sıraladı. Baş, “Ben sizi açlıktan kurtaracağım, ben sizi işsizlikten kurtaracağım. Yeniden bağımsız bir Türkiye’yi inşa edeceğiz var mısınız? 7 Haziran da bunların gerek iktidarını gerek muhalefetini sandığa gömeceğiz var mısınız?” diye sordu.
Konuşmasında, Türkiye’nin dış politikasına da değine Baş, Türkiye’nin asıl dış politikasının ’Yurtta Sulh Cihan da Sulh’ politikası olduğunu belirterek, “Dış politikamız yurtta sulh cihanda sulh politikasıdır. Ama ne yaptılar, Türkiye’yi dünyanın kuklası yaptılar. ABD’nin büyük Ortadoğu projesiyle İslam dünyasını kana buladılar. Kan gölü hale getirdiler" dedi.
Prof Dr. Haydar Baş, diğer siyasi partilerin kendisinin vaat ettiği asgari ücret miktarını taklit ettiğini ancak asla başaramayacaklarını belirterek, “Memur kardeşim, işçi kardeşim, emekli kardeşim, senin ücretin asgari olarak 5 bin TL’dir. Şimdi meydanlar da başka siyasi partiler de buna benzer vaatlerde bulunuyorlar. Ancak onlar bunları veremez. Ne MHP, CHP nede HDP verebilir, onlar bunu asla veremezler. Ben 5 bin TL dedim onlar yarışa çıktılar. Beni taklit etmesinler benimle yol yürüyemezler, tıkanırlar. Onların eforları yetmez” dedi.
Prof. Dr. Haydar Baş, iktidar olmaları halinde doğum yapan annelere 15 bin TL ikramiye vereceklerini de belirterek, “Biz her doğum yapan anneye 15 bin TL ikramiye vereceğiz. Çocuklarına büyüyene kadar 250 TL maaş vereceğim, o yük olmaktan çıkacak. Siz onları Allah’ın emaneti olarak yetiştireceksiniz. Bu vatana evlat yapacaksınız. Bir de buradan bütün Türk vatandaşlarımıza sesleniyorum; bütün vatandaşlarımıza bin TL maaş vereceğim” diye konuştu.