Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de bugüne kadar hiçbir milliyetçi partinin tek başına iktidar olamadığını belirtip, savundukları ideolojinin ‘kafatasçılık’ olarak değerlendirilmesine tepki göstererek, “Bizim milliyetçiliğimizi Batı’nın zalim milliyetçiliğiyle karıştırmayın. Bizim milliyetçiliğimiz kapsayıcıdır, kucaklayıcıdır, paylaşma ve bölüşme esaslıdır” dedi.
Partisinin Osmaniye’deki mitinginde hemşehrilerine seslenen Bahçeli, genel seçimler sonucu tek başına iktidara geleceklerini ve Türkiye’nin küllerinden doğacağını söyledi. Kısıtlı imkanlarla mücadele ettiklerini anlatan Bahçeli, Türkiye’nin kurtarılmayı beklediğini öne sürdü ve vatandaşlardan oy istedi.
“VATAN VE NAMUS BORCU İÇİN OY VERİN”
Hangi partiye gönül vermiş olurlarsa olsunlar, herkesin ‘namus ve vatan borcu’nu ödemek için sandığa gidip oy vermesini isteyen Bahçeli, “Hiçbir oy boşa atılmış bir tercih değildir” şeklinde konuştu. Çiftçi, işçi, yoksul, işsiz, öğrenci, esnaf ve muhtarlara yönelik vaatlerini sıralayan Bahçeli, “Bugüne kadar kim hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helal olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır ve de bu mahrumları refah artısı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz” ifadelerini kullandı.
“DAVUTOĞLU’NUN HATLARI İYİCE KARIŞTI”
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ‘alem birisi’ olarak nitelendirerek, “Ağzından çıkan hezeyan dolu sözler ne denli korktuğunun işareti. Davutoğlu’nun hatları iyice karıştı. Devreleri hepten yandı, aklı tamamen şaştı, iradesini sorarsanız, o temelden kayboldu. Türkiye’de ilk defa makamını kötüleyen, partisi için oy istemek yerine, sahibine çalışan ve koltuğunun altına başkanlık dinamiti döşeyen bir başbakana şahit olundu. Türk milleti ilk kez kendisi olmayan, kendi gibi davranmayan kopyacı, etkisiz, yetkisiz ezik bir başbakan gördü” diye konuştu.
“İKTİDARA GELECEĞİZ DİYE KARALIYORLAR”
Tek başına iktidara gelecek olmaları nedeniyle haklarında karalama gayretleri olduğunu ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de bugüne kadar sosyal demokrat ve liberal partilerin tek başına iktidara gelmişken, milliyetçi ideolojiye sahip hiçbir partinin tek başına iktidara gelemediğinden yakındı ve milliyetçi bir iktidarın denenmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendilerine ‘kafatasçı’ dediğini hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bizim milliyetçiliğimizi batının zalim milliyetçiliği ile karıştırmayın. Milliyetçi iktidar çok görülmemelidir. Bizim milliyetçiliğimizi kendi kabile zihniyetinize bulaştırmayın. Bizim milliyetçiliğimiz kapsayıcıdır, kucaklayıcıdır, paylaşma ve bölüşme esaslıdır. Bizim milliyetçiliğimizde adalet ve hakkaniyet vardır. Bizim milliyetçiliğimiz zalimin karşısında, mazlumun yanındadır. Biz acımasız küresel sömürüye dur deyip, milli sanayimizi yükseltmek istiyoruz. Küresel yağma düzeninin oyununu bozup kendi kaynağımızı kullanmak istiyoruz. Yazılmış senaryoları reddedip kendi onurlu geleceğimizi belirlemek, bağımsızlığımızı korumak ve Türkiye’mizi lider ülke yapmak istiyoruz.”