Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun vefatına ilişkin, “Türk milletinin yetiştirdiği, dünya çapında şöhret ve saygınlık kazanmış değerli bilim ve düşünce insanı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun vefatından büyük bir üzüntü duydum” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.
Bahçeli mesajında, “Türk milletinin yetiştirdiği, dünya çapında şöhret ve saygınlık kazanmış değerli bilim ve düşünce insanı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun vefatından büyük bir üzüntü duydum. Merhum Sinanoğlu bilimsel çalışmalarla yeni ufuklar açmış, hem içinden çıktığı milletine hem de insanlığa önemli eserler kazandırmış, yeri çok zor dolacak hizmetleri geçmiştir” dedi.
‘Bir Türkçe aşığı, bir millet sevdalısı ve bilim insanlığının yanında bir kültür kaynağı olmayı layıkıyla başaran merhum Sinanoğlu her daim hürmetle anılacaktır’ diyen Bahçeli, “Bir yıldız gibi aramızdan kayıp giden merhum Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’na Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; muhterem ailesine, bilim dünyasına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.