KAYSERİ 2'NCİ HAVA BAKIM FABRİKASINA ZİYARET
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde işçilerle bir araya geldi. Fabrikada önemli işlerin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Bakan Akar, "Önemli bir mirasa sahipsiniz. Bizim dileğimiz önümüzdeki günlerde alınacak tedbirlerle, çok daha iyi işler yapacağız, fabrikamız layık olduğu seviyeye gelecek" dedi.
'TSK OLARAK BİZLER KARARLIYIZ'
Bakan Akar, Türkiye'nin etrafındaki çatışmalara, istikrarsızlık ve belirsizliklere dikkati çekerek, bunların yakından takip edildiğini söyledi. Bunlardan kaynaklı tehdit ve tehlikelere karşı alınacak tedbirlerle ilgili de gerekenlerin yapıldığını, yapılmaya devam ettiğini ifade eden Akar, 24 Temmuz 2015'te Hakkari Yüksekova İkiyakalar'daki operasyonla terörle mücadelenin yeni safhasının başlatıldığını anımsattı. Teröristlerin 'girilemez' olarak nitelendirdiği yerlere girildiğini ifade eden Akar, çukur operasyonlarında ise teröristlerin kazdıkları çukurlara gömüldüğünü söyledi. Başarıyla tamamlanan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını da hatırlatan Bakan Akar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini söyledi. Şehit ve gazilerin kanlarının yerde kalmadığını, yakınlarının ise gözyaşlarının hesabının sorulduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Bu konuda TSK olarak bizler kararlıyız" diye konuştu.
'FIRAT'IN DOĞUSU İYİ OLACAK'
Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine dikkati çeken Bakan Akar, şöyle konuştu: "Şimdi üzerinde çalıştığımız Münbiç ne olacak, Fırat’ın doğusu ne olacak? Münbiç iyi olacak, Fırat’ın doğusu iyi olacak. Bunun başka çaresi yok. Türkiye'ye rağmen herhangi bir karar alınmasına, herhangi bir oldubittiye göz yummayacağımızı muhataplarımıza bildirdik. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz gerekli hazırlıklarını, planlarını yaptı. Yeri ve zamanı geldiğinde gerekli tedbirler alınacak. Bizim hedefimiz teröristler. Bizim hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Biz yüz yıllardan beri bu topraklarda kardeşiz, beraberiz biriz, birlikteyiz. Kimse fitne ile fesatla bu kardeşliği bozamaz. Biz et ve tırnak gibiyiz. Aynı coğrafyayı, ekmeği, mezarı paylaşıyoruz. Dolayısıyla bizim kardeş olduğumuzun ispatı şehitlikler, mezarlıklar. Hepsi yan yana yatıyor. Böyleyken bazı alçaklar fitne ve fesatla bir şekilde bu birlik ve tahrip etmeye çalışıyorlar; fakat bu milletin feraseti buna engeldir, buna müsaade etmeyecektir."
Terörle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar, "En önemli mücadelenin teröristlerin içerideki ve dışarıdaki hamileri olduğunu unutmayın. Teröristler bitecek; fakat bu hamileri unutmayın" diye konuştu. Bakan Akar, konuşmasının ardından işçilerle sohbet etti.

FOTOĞRAFLI