Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, son zamanlarda yaşanan saldırılara değinerek, “Öyle kesimler var ki bütün dünyanın terör örgütü olarak tanıdığı DHKP-C’yi terörist olarak niteleyemiyorlar” dedi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, göreve gelişinin 6’ncı yılı sebebiyle Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde toplantı düzenledi. ‘6 yılda Esenler’de çok şey değişti’ sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Göksu, bu 6 yıllık süreçte Esenler’e yapmış olduğu hizmetleri ve ileriye dönük projelerini anlattı. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakerci Volkan Bozkır’ın da katıldığı toplantıda 6 yıllık süre zarfında Esenler’deki dönüşümün ve değişimin görsel olarak da sunumu yapılarak, davetlilere detaylı bilgi verildi.
“TÜRKİYE BUGÜN CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK NOKTASINA ULAŞMIŞ VAZİYETTE”
Geçtiğimiz günlerde terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Bakan Volkan Bozkır, “Türkiye bugün cumhuriyet tarihinin en büyük noktasına ulaşmış vaziyette. Bütün dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye bu işi nasıl becerdi, nasıl bu noktalara geldi, nasıl her alanda ileriye gitti denilen bir ülke haline geldi. 2 bin 500 dolar kişi başına düşen milli gelirden 11 bin dolara geldik. 230 milyar dolarlık bir Türkiye bugün 830 milyar dolarlık bir Türkiye haline geldi. Merkez Bankası’nda 25 milyar dolarımız vardı, bugün 140 milyar dolar rezervimiz var” dedi.
“RAKAMLAR YENİ TÜRKİYE’YE GİDEN YOLUMUZU GÖSTERİYOR”
“Gerçekten Türkiye’nin nereden nereye geldiğini düşündüğümüzde tüm bu rakamlar yeni Türkiye dediğimiz o gidecek yolumuzu gösteriyor” diyen Bakan Bozkır, “İnşallah buralara gelmek için daha fazla çalışmamız lazım ama buralara gelmemizi istemeyen malum birçok kesim var ve son zamanlarda, özellikle de son günlerde karşılaştığımız bütün bu güçlüklerin temelinde de Türkiye’yi buraya getirmemek yatıyor. Ama Türkiye bunların hepsini aşacak güçte. Ben 38 yılımı Dışişleri Bakanlığı’nda çalışarak geçirdim. Bu süre zarfında yanımızda şehit olan arkadaşlarım oldu, meslektaşlarım, onları menful terörizme yitirdik. Ama ASALA terörü bitti aynı yıl PKK terörü başladı ve 30 bin can aldı. Bugün inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı süreçle bu terör belasının da üstesinden geleceğiz. Bunun için çözüm süreci, barış süreci bu gibi adımları atıyoruz. İnşallah Türkiye’de askerlerimiz şehit olmayacak. Artık bütün bölgelerimiz huzur içinde kalkınacak ve öteki kavramının içinde olan insanlarımız olmayacak” diye konuştu.
“BÜTÜN DÜNYANIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIDIĞI DHKP-C’Yİ TERÖRİST OLARAK NİTELEYEMİYOR”
Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek DHKP-C’yi terör örgütü olarak nitelendirmeyen siyasilere eleştirilerde bulunan Bakan Bozkır, “Öyle kesimler var ki Türkiye’de bütün dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği DHKP-C terör örgütüne terörist demeyi bile kendisine yediremiyor. Efendim eylem yapılmış da, eylem sonucu bir savcı vurulmuş da, işte hakkın rahmetine kavuşmuş da, böyle şey olur mu. Bir terör örgütü mensubu, teröristler bir savcımızı şehit etmişlerdir, bunun tanımı budur. Bunun başka bir tanımını kabul edenler bu ülkenin vatandaşı olmaya dahi layık değiller. Onun için az önce yeni Türkiye yolunda çizdiğim tabloya ulaşmamıza mani olmak isteyecek bir sürü çaba olacaktır. Bir sürü sıkıntıyla karşılaşacağız, ama biz bir taşı, koca bir kayayı koca bir dağın tepesine çıkarttık, şimdi öbür dağa bakıyoruz, onu oraya çıkartmak için bu kayayı aşağıya indirtmeyeceğiz. Terörist olsun, paralel olsun Türkiye düşmanı kim olursa olsun o kayayı oradan indirtmeyeceğiz. İnşallah el birliği ile o günlere ulaşmak için çok daha fazla çalışarak Türkiye’yi oraya getireceğiz” şeklinde konuştu.
“BİR YEREL YÖNETİMİN 40 YILDA YAPABİLECEKLERİNİ 6 YILDA YAPTIK”
Bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceklerini kendilerinin 6 yılda yaptıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Bir şehir düşünün okulların dışında bir tane kamu binasının olmadığı. Sokağında bir adet bile kültür sanat etkinliklerinin yapılmadığı, içerisinde bir tane bile sosyal mekanın olmadığı, spor alanında hiçbir şeyin olmadığı ve 500 bin insanın yaşadığı bir şehirde spor alt yapısını bitireceksiniz, kültür altyapısını bitireceksiniz, sağlık alt yapısını bitireceksiniz. Eğitimde çok önemli bir mesafeye yol alacaksınız ve ondan sonra çıkıp diyeceksiniz ki bu işleri çözdük. Niye hastane yok? Var mı? Var. Niye itfaiye yok? Var mı? Var. Niye hükümet konağı yok? Var mı? Var. Yıllarca bu şehirde herkes çıkıp demiş ki ben hükümet konağı sorununu çözeceğim. Tam 20 yıl Esenler halkı bu cümleyi duymuş. Hükümet konağını çözeceğiz. Ama Cenabı Hak bize nasip etti. Hükümet konağını da biz çözdük. İtfaiyeyi de, askerlik şubesini de, vergi dairesini de biz çözdük. Hastanesini de biz yaptık” dedi.