Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Dönem Başkanı Belçika’nın evsahipliğinde düzenlenecek 125. toplantısına katılmak üzere Brüksel’e gidecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 18-19 Mayıs 2015 tarihlerinde Dönem Başkanı Belçika’nın evsahipliğinde düzenlenecek 125. toplantısına katılmak üzere Brüksel’e gideceği kaydedildi.
Yılda bir kez toplanan Bakanlar Komitesi Avrupa Konseyi’nin başlıca karar alma organı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
"Temel değerleri insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi olan Avrupa Konseyi, bugün Avrupa’nın en geniş coğrafyaya sahip demokrasi forumu haline gelmiştir.
Türkiye, kurucu üyeleri arasında yeraldığı Avrupa Konseyi’nin ilke ve amaçlarının geliştirilmesine ve Avrupa mimarisindeki rolünün pekiştirilmesine aktif katkı sağlayan önde gelen ülkeler arasında yer almıştır.
Bakanlar Komitesi toplantısının ana temasını “Avrupa’da Demokratik Güvenlik İçin Ortak Sorumluluk” oluşturacaktır.
Toplantıda ayrıca, Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığının Belçika’dan Bosna-Hersek’e devir teslim töreni düzenlenecektir."