Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Demre ilçesini ziyaret ederek, partisinin seçim ofisi açılışına katıldı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile birlikte Demre’ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Partisinin seçim ofisi açılışına katılan Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Antalya’da yapılan NATO Dış İşleri Başkanlığı Toplantısı’nın önemine vurgu yaptı. Dünyanın gözünün Antalya’da olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu,"Dün Antalya’da NATO Dışişleri Başkanlığı toplantısını yaptık. Dünyanın gözü orada ne kararlar alınacak diye Antalya’daydı. Dünyanın, Avrupa’nın ve Avrupa Atlantik bölgesinin geleceğinin ne olacağı hakkında önemli kararlar aldık. 50’den fazla dış işleri bakanı ve üst düzey yöneticileri ve uluslar arası örgütlerin temsilcilerini ağırladık. Antalya artık dünyada diplomasinin de merkezi oldu. Ama sadece NATO toplantısıyla ile yetinmeyeceğiz. Kasım ayında G20 zirvesini yapıyoruz. Yani dünyanın en gelişmiş zengin 20 ülkenin liderlerini getiriyoruz. Antalya’ya zirvenin en iyisine yakışıyor" dedi.
"BÖYLESİNE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYEYİZ"
Türkiye’nin 228 temsilcisiyle dünyada 5’inci sırada olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bu sene sonu itibariyle bu sayısının 241’e çıkacağını kaydetti. Türkiye’nin sadece büyükelçilik ve başkonsolosluklarla dünyaya açılmadığını aktaran Başkan Çavuşoğlu, Türkiye’nin dünyaya yaptığı insani yardımlar konusunda ciddi bir oranda destek verdiğine dikkat çekti. Bakan Çavuşoğlu, "Bugün 1 yılda dünyada kalkınma projelerine verdiğimiz destek 3,5 milyar dolar civarında. Türkiye’nin İMF kapılarında 1 milyar dolar için beklediğimiz günlerde, ’Bir gün gelecek Türkiye 23 milyar borcunu ödeyecek, 5 milyar da kredi açacak ve dünyada az gelişmiş ülkelere de 3,5 milyar dolar yardım edecek’ dense inanır mıydınız? Ama bugün Türkiye, çok şükür dünyada kalkınma projeleri için yardımlarda bulunuyor. Somali, Sudan’a hastane, Lice’de su, Balkanlarda okul, yol, su katkılarında bulunup, atalarımız mirasların tamir ve onarımını yapıyor. Bunun dışında insani yardımlarımız da var. Türkiye yaklaşık 1,7 milyar dolarla insani yardımlarda dünyada Amerika ve İngiltere’den sonra üçüncü. Gelire göre kıyasladığımız zaman, dünyada insani yardımlarda Türkiye birinci sırada. İşte böylesine güçlü bir Türkiye’yiz. Ekonomin güçlüyse dış politikan iyiyse itibarın vardır. Barış için, adalet için, mazlum insanlar için çalışırsan herkes sana saygı duyar" ifadelerini kullandı.
"DARBELERDEN UMUT BEKLEYENLER MİLLETİMİZDEN DARBEYİ YİYECEK"
7 Haziranda gerçekleşecek olan genel seçimleri de değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Önümüzde bir seçim var ve o seçime de güçlenerek gireceğiz. Biz gücümüzü kimden alıyoruz? Milletimizden. Desteği kimden alıyoruz? Halkımızdan. Rabbimize inandık, bu kutlu yolculuğa çıktık ve dedik ki ’Bu millet bizimle olacak’ Çok şükür milletimizleyiz. 7 Haziran’da yine sandıklar milletimizin önüne konulacak. Bugüne kadar darbelerden umut bekleyenler, Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, plan yapanlar, bir kere daha milletimizden tokadı yiyecek. Darbeyi yiyecek" diye konuştu.
Konuşmasının ardından vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, bir okulun düzenlediği kermese katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı