Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplantı kapsamında Karadağ Başbakanı Milo Dukanovic’in de katılacağı ilk oturumda Karadağ’ın İttifak’a Katılım Protokolü’nün imza töreni yapılacağı belirtilerek Karadağ’ın, bu törenden sonra ’davetli’ sıfatıyla diğer oturumlara da katılım sağlayacağı kaydedildi.
Toplantılar vesilesiyle, Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu’na katkıda bulunan operasyonel Ortakların yanı sıra, Afganistan, Japonya ve Güney Kore’nin katılımlarıyla bir oturum da gerçekleştirileceği vurgulanarak bu oturumda, İttifak’ın 2017 yılında Afganistan’a olabilecek taahhütlerinin değerlendirileceği bildirildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"Bilahare, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek oturumda, ağırlıklı olarak NATO-AB işbirliği ele alınacaktır. NATO Dışişleri Bakanları bu toplantı vesilesiyle, NATO’nun gündeminde yer alan konuları ele alacaklar ve Temmuz ayında düzenlenecek Varşova Zirvesi’ne yönelik çalışmaları gözden geçireceklerdir. Sayın Bakanımızın Brüksel’de bulunacağı sırada müttefik ve ortak ülkelerle bazı ikili temaslar gerçekleştirmesi de planlanmaktadır."