Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Ülkemizde yatırım varsa bunu siyasi istikrara borçluyuz" dedi.
Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi temel atma töreninde konuşan Bakan Çelik, kentte yatırım yapan iş adamlarına teşekkür etti. Bakan Çelik, "Temel atma, Şanlıurfa’nın geleceği ile ilgili tuğla koyma adına burada bulunuyoruz. Oysa dünyaya baktığımız zaman küresel ekonominin durağan olduğu, yatırımların pek düşünülmediği görülüyor. Bölgemizde ise iflasların ve savaşların hüküm sürdüğü bir ortamda Türkiye kalkınmaya, temel atmaya devam ediyor; bu son derece anlamlıdır. Bunların tamamının siyasi ve ekonomik istikrarın neticesinde oluştuğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Eğer siyasi ve ekonomik istikrar olmazsa dünün Şanlıurfa’sını iyi bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, burada 200’ün üzerinde fabrika yükselmez ve gelecekte 300 fabrika burada yer almak için sıraya girmezdi. Ama istikrar ve huzur ortamı çok şükür bu yatırımların yurt geneline yayılmasına sebep teşkil etti. Emeği geçen sanayici kardeşlerimi kutluyor ve teşekkür ediyorum dedi.
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, “2023 için çıtamız çok yüksek, o hedefi tutturmak için mevcut pazarlarda payımızı yukarı çıkarmak ayrıca yeni pazarlar bulmak zorundayız. Her şeyden önemlisi küresel pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Bütün bunları yapabilmenin yolu kaliteyi ucuza üretmekten geçiyor. Hazır giyimciler olarak bizler oluşturduğumuz katma değer ve istihdamla ülke ekonomisine önemli bir katkı sunuyoruz" diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, “3.Organize sanayi bölgemiz için yer tahsis etmeye başlayacağız. Bunu duyan ülkemizin değişik yörelerinden birçok firma bize müracaat etti. Bunların içinde uluslararası markalar da yer alıyor. 105 tane fabrikatör şuanda bize müracaat edip 3. Organize sanayi alanında yer bekliyor” dedi.
Açıklama ve temel atma töreninden sonra yatırım yapan iş adamlarına plaket takdim edildi.