Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti İzmir 1’inci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Veysel Eroğlu, Başbakanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla İzmir’de gerçekleştirecekleri projeleri açıkladı.
EGEGEP adı altında topladıkları projeleri ayrıntılarıyla açıklayan ve İzmir’e 5 yılda dev yatırım yapacaklarını belirten Veysel Eroğlu, sadece hazırladıkları 27 Eylem Planı ile İzmir’e yıllık 78 milyon TL ek gelir sağlanacağını söyledi. Başbakanlık ofisini İzmir’in sorunlarının çözümünde sık sık kullanacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çünkü artık İzmir’in sahibi Başbakandır. Ben de İzmir’in hizmetkarı olarak diğer vekillerimizle birlikte İzmir hakkındaki tüm konuların takipçisi olacağız" dedi.
BİZİM SÖZÜMÜZ NOTERDEN DAHA SAĞLAMDIR
Konuşmasına, "Projelerimiz hayali değil’’ diyerek devam eden Eroğlu, 27 eylem planının hazır olduğunu ve kimin neyi nerede yapacağının belirlendiğini ifade etti.
İzmir’in sadece eylem planlarıyla yıllık 78 milyon lira kazanacağını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kültür ve turizm, ulaştırma, sağlık ve diğer bakanlıkların alanlarıyla ilgili alanlarda İzmir şahlanacak. Tüm projelerin sözünü veriyoruz. Söz böyle verilir. Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır."
Eroğlu, yaptırdıkları bir anketle İzmirlilerin kendilerine dile getirdiği sorunların yüzde 80’inin belediye hizmetleri hakkında olduğunu vurguladı ve seçimlerden sonra sık sık gerçekleştirecekleri toplantılarla sorunları tek tek çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.
BAKAN VEYSEL EROĞLU’NUN İZMİR PROJELERİ
İzmir’i organik tarımda merkez haline getireceklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Organik tarım ürünleri için özel pazar ve fuar kuracağız. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki 5 yılda çiftçilerimize 2 milyar TL zirai destek ve hibe vereceğiz. Ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde İzmir’de 20 mesire yeri, 2 terapi ormanı, 1 çocuk ormanı, 2 tabiat parkı, 1 geçici hayvan bakımevi, 1 biyoçeşitlilik müzesi ve terapi ormanları projesi yapacağız” dedi.
İzmir’de turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak için çalışma yaptıklarının altını çizen Eroğlu, “Bu nedenle tabiat ile turizmi buluşturmak için Tabiat Turizmi master planını hazırladık. Plan kapsamında 70 adet korunan alanda doğa yürüyüşü, bisiklet gezi parkuru, botanik turizmi, yaban hayatı gözlemciliği, dağcılık gibi etkinlikler gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR-SANAT-SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMLARI OLACAK
İzmir’de önümüzdeki 5 yıllık süreçte kültür ve sanat açısından çok şeyin yapılacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “İzmir’de 5 müze projesi, 1 kültür merkezi ile 1 kütüphane binasını tamamlayarak hayata geçireceğiz. Diğer yandan başta Kemeraltı çarşısı olmak üzere, 14 restorasyon projesi yapılacak” diye konuştu.
Eroğlu, 2019 yılına kadar İzmir’e 34 sağlık tesisini kazandıracaklarını kaydetti. Prof. Dr. Eroğlu, 2015 yılında 36 adet, 2016 yılında 2 okul veya eğitim merkezi inşaatına başlayacaklarını söyledi.
İZMİR’E İKİ STADYUM YAPACAĞIZ
İzmir’de, 2019 yılına kadar 2 stadyum, 6 gençlik merkezi, 1 kamp eğitim merkezi, 1 kapalı spor salonu, 3 futbol sahası, 1 motodrag pisti yapılmasının planlandığını söyleyen Veysel Eroğlu “15.000 kişi kapasiteli Göztepe stadyumu için hukuki süreç devam ediyor. Yine 15.000 kişi kapasiteli Karşıyaka stadyumu için çalışmalara başladık” dedi.
İSTANBUL-İZMİR ARASI 3.5 SAATE İNECEK
Hükümet olarak son 13 yılda İzmir’e ulaşımda 5,4 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir-İstanbul otoyolu projesi ile iki şehir arasındaki mesafenin 3,5 saate ineceğini ifade etti. Polatlı-Afyonkarahisar bölümünün de yapımına başlandığını kaydeden Eroğlu, "Bu proje ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi 3,5 saate inecek” dedi.