Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında MHP’li milletvekilleri tarafından verilen gensoru önergesi gündeme alınmadı.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve 19 milletvekilinin; kamu ihalelerinde kamu menfaatini korumadığı, İstanbul’da bulunan bazı mesire yerlerini rant alanı haline getirdiği ve orman ve su varlıklarını etkin bir şekilde yönetemediği iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verdiği gensoru önergesi yapılan oylama sonrasında gündeme alınmadı.
Hakkında verilen gensoru önergesine ilişkin hükümet adına söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Eğer biz büyük düşünmemiş olsaydık bugün 77 şehrimiz susuzdu. Geçen sene kurak geçti, hiçbir su sıkıntısı yaşattık mı?” dedi.
Ağaçlandırma mevsimi dışında ağaçlandırma işlerinde çalıştırma gerekçesi ile 120 bin kişinin istihdam edilmesine yönelik eleştirilere cevap veren Bakan Eroğlu, “120 bin kişi niye istihdam ediliyor’ diye soruluyor. Bunu tamamen İŞKUR alıyor. Bunlar sadece ağaç dikiminde değil, diğer çalışmalarda da kullanılacak. Aynı zamanda DSİ’nin yeşil alanlarının bakım ve ağaçlandırılmasında kullanılacak” diye konuştu.