İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren demir çelik fabrikasını ziyaret ederek işçilerle bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz, siyasi istikrarı sağladıktan sonra ekonomi de istikrara kavuştu” dedi. Eroğlu, işçilerle sıraya girerek yemeğini aldı ve yine işçilerle birlikte yemek yiyerek sohbet etti.
İzmir’i ilçe ilçe, karış karış gezerek vatandaşlarla buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aliağa’da faaliyet gösteren İzmir Demir-Çelik Fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkililerinden işletme ile alakalı bilgi alan Eroğlu, bin 830 çalışanı bulunan fabrika sahiplerine bu istihdamı sağladıkları için teşekkür etti. Eroğlu, hükumet olarak görev yaptıkları 13 yıllık süre içerisinde iş adamlarının ve ticari işletmelerin önünü açmak için gayret gösterdiklerini, yasal düzenlemeler yaptıklarını ve bunu bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.
Siyasi istikrarı sağladıktan sonra ekonominin de istikrara kavuştuğunu kaydeden Eroğlu, “Ekonomi alanında çok ciddi adımlar attık. İstihdam oluşturan ekonomik faaliyetleri destekledik. Bunun yanı sıra bürokratik engelleri en aza indirmeye çalıştık. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Şimdi iş adamlarımız bunun bilincinde ve bu istikrarla birlikte onlar da istikrara kavuştu. Burada yüzlerce insana iş ve aş veriyorlar. Biz nereye gitsek iş talepleri geliyor bu da gösteriyor ki istihdam ülkemizde en mühim arz eden konu” diye konuştu.
İŞÇİLERE SESLENDİ
Fabrika işçilerine de hitap eden Eroğlu, 2002 yılından önce ülkemizdeki ekonominin zor şartlar altında olduğunu, devletin millete borçlu olduğunu, enflasyon canavarının giderek büyüdüğünü ve insanların zor günler geçirdiğini söyledi.
Hükümet olarak göreve geldikten sonra ilk olarak ekonomiyi düze çıkarmak için gayret ettiklerini ve bunu başardıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, çalışanlardan kesilen zorunlu tasarruf fonu kesintisini ve konut edindirme yardımı adı altında yapılan kesintileri millete geri ödediklerini belirtti. IMF’ye olan borcu bitirdiklerini ve şimdi IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek bir ülke haline geldiğimizi söyleyen Eroğlu, seçimlerden sonra da aynı şekilde istikrarın süreceğini ifade ederek oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu ve işçilerin de gidip oylarını kullanması gerektiğini dile getirdi. Bakan Eroğlu, daha sonra yemek sırasına girerek işçilerle birlikte yemek yedi.