Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, tüm Ege Bölgesi’ni kapsayan EGEGEP isimli projeden bahsederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da CHP döneminin akaryakıt karnesiyle gönderme yaptı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi’nde yer alan 8 ili kapsayan Ege Gelişim Projesi’ni (EGEGEP) tanıttı. EGEGEP’in 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar TL’lik 4 bin 547 projeden oluşacağını aktaran Bakan Eroğlu, 13 yılda İzmir’e 30,3 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.
“BALONU 7 HAZİRAN’DA SÖNER”
İzmir’den milletvekili adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Bakan Eroğlu, “Geldi şimdi İzmir 2. Bölge’den aday oldu. Ne yapacak? Hangi vaatte bulunacak? Dediklerinden ben de pek bir şey anlamıyorum doğrusu. Çünkü biz ayağı yere basan projelere bakarız. Ben mühendisim, fizibilitesi nedir, kaynağı nerede? Mühendislik, proje, hedef budur. Onun söyledikleri tamamen balondur. Birisi iğneyi batırır, senin balonun da7 Haziran’da söner” dedi.
“İZMİR’DE ŞOKU YAŞATACAĞIZ”
“8 Haziran sabahı İzmir’de güneş çok güzel doğacak” diyen Eroğlu, Kılıçdaroğlu’na şok yaşatacaklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu’na İzmir’de AK Parti’nin 1. parti olması şokunu yaşatacağız. Hele 2. Bölge’de tamamen şok yaşayacak. Biz vatandaşın nabzını gördük. Sahada biz varız, vatandaşın derdini biz dinliyoruz” diye konuştu.
“BOŞUNA VAATTE BULUNMASIN”
Kılıçdaroğlu’na CHP’nin daha önce iktidar olduğu dönemleri hatırlatan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’da gösterdiği CHP dönemine ait akaryakıt karnesini gösteren Bakan Eroğlu, “Kılıçdaroğlu şöyle bir karneyi hazırlamaya başladın. Bu karne akaryakıt karnesi. CHP demek; yokluk, bereketsizlik, borçlanma, enflasyon faiz lobisinin işlemesi, hastanedeki kuyruklar, ilaçların tekrar 10 misli artması demektir. CHP bu. Boşuna vaatlerde bulunmasın. Sağlıkta, turizmde, organik tarımda, yollarda, yatırımlarda, IMF’ye borcumuzu ödeyerek başı dik bir Türkiye var. Şuanda G-20 zirvesine liderlik yapan, dönem başkanlığı yapan bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK TAARRUZ’U ANLATIRKEN DUYGULANDI
Aslen Afyonkarahisar Şuhut’lu olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz’un yaşandığı ilçede yer alan karargahı onardıklarını anlattı. “Atatürk’ü sevmek lafla olmaz” diyen Eroğlu, o günleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.