Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Nene Hatun’u 60’ıncı yıldönümü Anma Programı’na katıldı. Bakan Güllüce,
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı Çiçek Yayla Köyü’nün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gecesi’ne katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Güllüce ve Başkan Göksu ardından Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde Nene Hatun’u 60’ıncı Yıldönümü Anma Programı’na katıldı. Programa Bakan Güllüce’nin yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Gazeteci-Yazar Talat Uzunyaylalı ve vatandaşlar katıldı. Program konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Bir kadın düşünün, bütün acıları yüreğinde yaşamış, bununla da kalmamış acının her türlüsünü tatmış kardeşi kucağında can vermiş ve Aziziye tabyası düşüyor her şeyini bir tarafa bırakarak gidip orada mücadele eden Nene Hatun bizim annemiz, kadınımız ve kahramanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti TBMM’de batıda Avrupa’nın birçok kentinde 24 Nisan’da sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili parlamentolar tanıma yapınca TBMM’de 3 siyasi parti bunlara karşı bir kınama gönderdi. Biri ise göndermedi. Ne gariptir ki, dün o tabyada canının ortaya koyan Nene Hatunda bu toprakların çocuğu, onu tanıyorum diyenlerde bu toprakların çocuğudur. İşte insanlara tarih zaman zaman imkanlar sunar, ya o zaman tarihe geçer kahraman olursunuz ya da o tarihe geçersiniz ama tarihin çöplüğüne gidersiniz” dedi.
“Bir tanesi barış adası var neresi? Türkiye Cumhuriyeti” diyen Başkan Göksu, “Burayı da yakmak için herkes büyük bir seferberlikle büyük de bir mücadele gösteriyorlar. Allahtan ki Erzurumlular buna müsaade etmiyor. Bu millet buna müsaade etmiyor. Nene Hatun gibi Nene Hatunlar buna müsaade etmiyor. İnsanın her şeye gücü yeter, bu milletin çocukları da Nene Hatun gibi her şeye güçlerinin yettiğini 7 Haziran’da göstereceklerdir. Bu seçim sadece Türkiye’nin seçimi değil, bu seçim insanlık kaderinin seçimidir. Düşünün yeryüzünde insanlık vicdanını biz temkin ediyoruz. Biz yoksak, yeryüzünde insanlığın vicdanı da yok” ifadelerini kullandı.
Geçen gün Erzurum’a yaptığı ziyarette Uzun Ahmet tabyalarına gittiğini ifade eden Bakan İdris Güllüce ise, “Yolunuz düşerse Aziziye tabyalarını biliyorsunuz, ayrıca Uzun Ahmet tabyaları var. Orada da muhteşem bir savaş destanı yazmışız ama müthiş bir kayıp vermişiz. O toprakların üstünde yürürken, sanki bana şehitlerin ayağı battı. Şehitlerin kemiğinin battığını hissettim, bu çok acı bir şey. O yüzden çocuklarımızı oralara götürün. O acıları ve hazzı tatsınlar” dedi.
“Dünyada vatanının adına ana diyen bir ülke yok” diyen Bakan Güllüce, “Bizim vatanımızın adı Anadoludur. Bu topraklarda bir ana mayası vardır. Bunlar bazıları kristalize bir şekilde yukarıya çıkıyor. Yoksa Anadolu kaç kere yıkılmış yine anaların omzunda tekrar vatan olmuştur. 20 yıllarda Türkiye yetimler ülkesidir. Her cephede savaşarak 2 buçuk milyon insan kaybetmişizdir. Çocuklarımıza bunları yansıtalım, dünyada gelecekte kendini koruyanlar ancak kalabileceklerdir. Tabi ki bunlar güçlü üreten ekonomi ve orduya sahip olanlardır. Böylesi kahraman kadınlar kaldığı sürece kıyamete kadar kötü emellere ulaşamayacaklardır. Allah onlara bu kötü emellere ulaşmayı nasip etmesin” şeklinde konuştu.
Bakan İdris Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Süleyman Şah Türbesinin transfer edildiği gece, böyle kalbim duracak diye korktum. Milletimiz, ordumuz ve partimiz ne biçim operasyon yaptı. Allah hepsinden razı olsun müthiş bir şeydi. Bazıları rahatsız oldu ama bende diyorum ki, biz bazılarını özellikle rahatsız edeceğiz. Biz silahımız olmadığı için çok acılar çeken bir milletiz. Şu anda dünyanın en modern savaş gemilerini Tuzla ve Pendik tersanelerinde yapıyoruz. Bu da birilerini rahatsız ediyor ve çok oluyorsunuz diyorlar. Bizim cevabımız 7 Haziran’da şu olacak, çok rahatsız olun biz daha fazla rahatsız edeceğiz.”
Konuşmalarının ardından Başkan Göksu Bakan Güllüce’ye hediye takdim etti. Ardından protokol hatıra fotoğrafı çekildi.