Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdırlıların düzenledikleri gecelere katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen “Dadaşlar Haliç’te Buluşuyor” programına katıldı. Programa, Bakan Güllüce’nin yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Erzurumlular katıldı. Programda Bakan Güllüce, yöresel müzikleri dinleyerek, halk oyunlarını izledi. Ardından bir konuşma yapan Bakan Güllüce, “Biz bin yıl bu topraklarda gülemeden yaşamışız. Yemen’e dünya kadar insan göndermişiz, Türkiye’nin devlet ve millet bekası için hep analarımız cepheye şehit göndermişlerdir. Artık bilmemiz lazım, bizim çocuklarımızın göç etmemesi lazım. Ekmek, aş ve iş için başka şehirlere gitmemesi lazım. Bunun için çok şükür güzel şeyler olmaya başladı. Bütün dünya mazlumları gözünü Türkiye’ye dikmiş, çünkü onların BM’de sesi biz oluyoruz. Dünya 5’ten büyüktür sözü o kadar derin, ciddi bir dünya çıkışı ki büyüklerin canını sıktı ama tüm mazlumları da mutlu etti. Dünyanın akışını değiştiren hareketler yapıyoruz ve yapacağız. Çok can sıkacağız” dedi.
Konuşmasının ardından Bakan Güllüce’ye el yapımı fildişi tespih hediye edildi. Tespihi inceleyen Bakan Güllüce, hediye için teşekkür etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Bakan Güllüce Kars, Ardahan ve Iğdırlıların Gecesi’ne katıldı. Burada yöresel halk oyunlarını izleyen Bakan Güllüce oyunun son bulmasının ardından oyuncularla fotoğraf çektirdi. Bakan Güllüce burada yaptığı konuşmasında, “Biz bir barış adasında yaşıyoruz. Etrafımızdakilerden kimisi toprak satar hale gelmiş, diğerleri iç savaşta ama Türkiye ekonomik gelişme, kalkınma, barış ve dünyanın hasetlikten bize fitne soktuğu bir sürü oyunlar oynanıyor. Bunlara karşı dikkatli olmamız lazım” diye konuştu.