Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti’nin yeni bir anayasa hedefi olduğunu belirterek, “Seçilmiş insanlar, parlamento ve milli irade bu anayasa ile gücünü gösteremiyor ve hantal” dedi.
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçim çalışmalarını Ümraniye’de sürdürdü. İMES Sanayi Sitesi’nde işadamları ile bir araya gelen Güllüce’nin gündeminde anayasa vardı. Şu anki anayasanın darbe anayasası olduğunu ve ihtiyaçları karşılamadığını belirten Güllüce, AK Parti’nin yeni bir anayasa yapmayı hedeflediğini belirterek, “Seçilmiş insanlar, parlamento ve milli irade bu anayasa ile gücünü gösteremiyor ve hantal. Bakan olduktan sonra çok daha iyi fark ettim. Dışarıda sizin gördüğünüz yaptığımız işlerden çok, Bakanlığın içinde bürokrasiyi ve bu hantallığı düzeltmeyle uğraşıyorum. 190 tane evrak getireceksin ÇED almak için. Yani bir ömür ister bunu yapmaya” dedi.
Bu sefer de yatırımcıların zor durumda kaldığını belirten Güllüce, Bakanlık’taki evrak işlemlerini azalttıklarını ancak muhalefet tarafından eleştirildiklerini söyledi. İşadamlarının sorunlarını da dinleyen Güllüce, 7 Haziran seçimlerinde destek istedi.