Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yapılacak kentsel dönüşüm protokolüne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, HDP’ye yönelik saldırıyı kınadı. Güllüce, “Hangi yer altı yer üstü örgütü yaptıysa binlerce kere kınıyorum” dedi.
Bakan İdris Güllüce, “Kınıyorum ve iğrenç buluyorum. Biz bu ülkede barış, huzur içinde demokratik bir seçim olmasını istiyoruz. O bomba atma eylemini kim, hangi organ, hangi yer altı yer üstü örgütü yaptıysa binlerce kere kınıyorum. Bunlar AK Parti’nin çok büyük oyla geleceğini gördüler, bu yüzden yanlış yollara girmeye başladılar” dedi.
Basında da seçimlerde huzursuzluk ortamı oluşması için altyapı hazırlığında olunduğunu dile getiren Güllüce, “Seçimde hile mile olacakmış. Artık seçimi kaybeden muhalefet partileri kaybettiklerini anketlerde fark edince şimdi seçimde hileden bahsetmeye başladılar. Bu seçim 1940’ların seçimi değil bir sandığın başında 15 kişi var. Her sandığın başında her partinin mensubu var. Her partinin mensubu sandıktan çıkan o sonuçları imzalıyor. Seçimi kaybettiğini fark eden muhalefet seçime şaibe bulaştırmak için bu yolu izliyor şimdi. Peşinden de bu bomba işleriyle ‘Bak Türkiye’de huzur yok’ havası estirmeye çalışıyorlar. Fakat ne yaparsalar yapsınlar vatandaş kararını verdi. İstanbul’da 2 milyona yakın insan ‘Senden iktidar olmaz, hükümete devam, anayasa değişecek’ diyor” diye konuştu.