Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Esnaf Odası üyeleri ile kahvaltıda buluşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP’ye yüklendi. Bakan Işık, “Adamın kardeşi dağda, kendisi barış güvercini oldu. Doğuda kendilerine itiraz eden insanları hemen infaz eden bir yapı, batıda maalesef barışın sözcüsü durumuna getirildi” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Esnaf Odası üyeleri ile kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantıya Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Serim ve çok sayıda pazar esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Pazar esnafımızla hep görüşmelerimiz oluyor. İlçelerimizin önemli bir bölümünde kapalı pazar yerlerine geçiyoruz. Ama önümüzde daha almamız gereken mesafe var. Ama yola girdik. İnşallah pazar yerlerimiz çok daha sağlıklı, daha güzel, daha temiz, daha nezih ve daha ulaşılabilir olacak. Kolay ulaşılabilir pazar yerleri konusunda çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “İnşallah 7 Haziran’da yapacağınız tercih ülkemiz için, İzmitimiz için Kocaelimiz için ve demokrasimiz için hayırlı sonuçlar doğurur. Birileri koalisyon rüyaları görmeye başladı. Birileri AK Parti’yi zayıflatarak ülkede tekrar o eski gücünü elde etmeyi hayal etmeye başladı. Onun için planlar, projeler üretiyorlar. Proje liderler, proje genel başkanlar çıkardılar. Adamın kardeşi dağda, kendisi barış güvercini oldu. Doğuda kendilerine itiraz eden insanları hemen infaz eden bir yapı, batıda maalesef barışın sözcüsü durumuna getirildi. Yine, daha düne kadar memleketin hiçbir meselesiyle ilgilenmemiş bir parti, bugün adeta memleketin fakirinin, fukarasının sözcülüğüne soyundu. Bütün bunların sezonluk olduğunu biliyorsunuz. Sezonluk siyaset yapanların da sandıkta sezonluk oy alacaklarını düşünelim. Bu süreçte ülkemizin bir daha koalisyon dönemine dönmesini istemiyoruz. Ülkemizin tek parti döneminde nasıl şaha kalktığını ama koalisyon dönemlerinde nasıl patinaj yaptığını, yerinde saydığını hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.