Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BBC Türkçe muhabirinin "AK Parti’nin Samsun’da bazı yerlerde ciddi anlamda oy sıkıntısı yaşadığı" iddialarıyla ilgili, "O hanımefendi zahmet etsin, bir gün benim programıma katılsın. Benim sokakta vatandaşlarla sohbet ederken nelerle karşılaştığımı gelsin, incelesin" dedi.
Bakan Kılıç, bir televizyon kanalında 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaları değerlendirdi. Muhalefet partilerini eleştiren Kılıç, bazı yerli ve yabancı medya kuruluşlarının AK Parti hakkında hakarete varan yalan ve yanlış haberler üreterek seçim öncesi kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
Gençlerin neden AK Parti’ye oy vermesi gerektiğine ilişkin konuşan Bakan Kılıç, çünkü AK Parti’nin özgürlüklerden, fikir hürriyetinden yana olduğunu belirtti. Kılıç, "Gelecekteki hayallerimizle ve hayallerimizin altında da yaptıklarımızla gençlerin yanındayız" dedi.
"Biz taşla sopayla işi olan bir gençlik değil eğitimiyle geleceğiyle kendini yetiştiren bir gençlik olsun istiyoruz" diye konuşan Bakan Kılıç, bu anlamda gençlere destek verildiğini kaydetti. Kılıç, "TOBB ve iş dünyasıyla yürüttüğümüz bir çalışma var, gençlerimizin istihdamıyla ilgili çok ciddi projeler içerisindeyiz. İstihdamla alakalı olarak şunu düşünmemek lazım; devlet tek istihdam noktası değildir. Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız. Biz seçim değil her zaman vatandaşımızın yanında dolaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
"CHP’NİN GARAJINA İYİ BAKSINLAR"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun "Kimse Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden kendisine meşruiyet kazandırmasın" yönündeki eleştirilerini değerlendiren Kılıç, "Kılıçdaroğlu bir eleştiri yapmış korumalar, araçlar diye. Lütfen Cumhuriyet Halk Partisi’nin garajına iyi baksınlar. Ben bu kadarını söylemek istiyorum" dedi.
Muhalefetin kiralık otomobiller ve zaman zaman AK Parti iktidarı tarafından kiralanan binalar üzerinden yönelttiği eleştirilere cevap veren Kılıç, "Ben yurtlarla alakalı bölüme cevap vereyim. Yurtlarımızın standartları belli. Bunların hangi standartlarda olması gerektiği, yapı imar kurallarının ne olduğu ortadadır. Bir anda bir binayı yurda çeviremezsiniz, böyle bir şey mümkün değil" dedi.
Kılıç, yurtların yapılan ön protokolle 15 yıllığına kiralandığını anlatarak, "Bu binanın 15 yıllık süreç içerisinde bakımı mal sahibine ait. Biz zaten öğrenciden aldığımız yurt ücretinin yüzde 70’inin üzerine çıkamıyoruz. Çünkü öğrenci sayısı başına ödeme yapıyoruz. Bunlar bizim yönetmeliklerimiz ile belli. Yurt kiralamaları, Türkiye genelinde yapılan bir ilanla oluyor. Bunun birçok kriteri var, okula yakınlığı, yeri, binanın yapısı, kimisi zaten baştan yapıyor. Bizim ortaya koyduğumuz ve standartları olan bir durum bu. Bu tarz söylemler biraz afaki şeyler buyursunlar gelsinler, incelesinler" ifadelerini kullandı.
AK PARTİ’NİN SAMSUN’DA BAZI YERLERDE OY SIKINTISI YAŞADIĞI İDDİALARI
BBC Türkçe Muhabiri Kumru Başer’in "Samsun’da oy sohbetleri ve AKP oylarında çözülme" başlıklı haberini eleştiren Bakan Kılıç, "Bir hafta önce BBC Türkçe servisi adına bir muhabir hanımefendi Samsun’da bazı yerleri gezmiş, vatandaşlarla sohbet etmiş, güzel etmiş. Sonra da şöyle bir haber yazmış, ’AK Parti Samsun’da bazı yerlerde ciddi anlamda oy sıkıntısı yaşıyor’ diye. Buradan tekrar açık çağrımı dile getiriyorum. O hanımefendi zahmet etsin, bir gün benim programıma katılsın. Benim sokakta vatandaşlarla sohbet ederken nelerle karşılaştığımı gelsin, incelesin" dedi.
"TALİMATLA HABER YAPILMASINDAN RAHATSIZIZ"
BBC muhabirinin bir gözlem üzerinden Samsun’la ilgili algı yaratmaya çalıştığını savunan Kılıç, "Ben o gözlemin de doğru olmadığını biliyorum. Biz zaten vatandaşın içindeyiz, eleştiri alıyoruz bazı konularda fakat her vatandaş bizimle aynı düşünecek diye bir şey yok. Farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımız var. Biz onlarla da muhabbet ediyoruz ama talimatla haber yapılmasından rahatsızız. Kusura bakmayın, gelip Samsun’da gezip sonra da o gezdiğiniz yerleri böyle haber yapıyorsanız siz art niyetli olarak gelmişinizdir ve bu anlamda haber yapmışsınızdır" şeklinde konuştu.