Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti son 13 yıldaki her seçimi kazanır ama bizim muhalefetteki genel başkanlarda pek değişmez. Biz bundan şikayetçi değiliz de ama CHP’ye, MHP’ye ve HDP’ye gönül verenler bir gidin de parti yönetiminizden hesap sorun” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim çalışmaları çerçevesinde Kavak ilçesindeki muhtarlarla ve sivil toplum temsilcileriyle Çakallı Han’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltı sonrası konuşan Bakan Kılıç, “Biz bu milletin 78 milyon vatandaşına, evladına hizmet etmek için buradayız. Ben Samsun milletvekiliyim, Samsunluyum. Bununla da gurur duyuyorum. Memleketime de ecdadım nasıl hizmet ettiyse, elimden geldiği kadar onun yolunda hizmet etmeye çalışıyorum ve çabalıyorum. Ama bizim sevdamız 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti devletindeki tüm kardeşlerimize ve tüm vatandaşlarımızadır. Bu bayrak altında, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda canını ortaya koyan ecdadımıza hürmeten bizim her yere, herkese eşit hizmet etmemiz gerekiyor. Bizim amacımız ve derdimiz budur” diye konuştu.
BAKAN KILIÇ, MUHALEFET PARTİLİLERE GÖNÜL VEREN VATANDAŞLARA SESLENDİ
Muhalefet partilere gönül veren vatandaşlara seslenen Bakan Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde her seçime girerken ‘Eğer bu seçimde AK Parti birinci parti olarak çıkmazsa ben görevi başka bir kardeşime devrederim’ dedi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçim başlangıç çalışmalarında ‘Ben AK Parti Genel Başkanı olarak bu seçimden birinci parti olarak çıkamazsam ben koltuğu başka bir kardeşime devrederim’ dedi. Peki, CHP’den, MHP’den, HDP’den veya herhangi bir siyasi partiden böyle bir vaat duydunuz mu? Bu aslında bir vaat değildir, bu siyasetin gereğidir. Siyasi programınızı, görüşlerinizi bir siyasi parti çatısı altında örgütlenerek, milletinize anlatarak ve oradan sandıktan oy isteyip yönetime talip olarak giriyorsunuz. Yönetime talip olma şeklinizden sonra sandıktan çıkarsanız, başarı burada ölçülüyor. Çıkamazsanız görevi başkasına devretmeniz gerekir. Çünkü siz başarısız olmuşunuzdur. Bunları duydunuz veya gördünüz mü? Seçim üzerine seçim kaybedilir. AK Parti son 13 yıldaki her seçimi kazanır ama bizim muhalefetteki genel başkanlarda pek değişmez. Biz bundan şikayetçi değiliz de ama CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye gönül verenler bir gidin de parti yönetiminizden hesap sorun. ‘Siz niye başarılı olamıyorsunuz, o AK Parti bu kadar başarılı. Onlarda kardeşlik var, birlik var, beraberlik var, beraberce yol yürüme var, yol arkadaşlığı var, dava arkadaşlığı var. Siz ne yapıyorsunuz’ diye bir sorsanıza. Yoksa kim istemez başarı elde edemeyen bir muhalefet olursa iktidar açısından bu güzel bir şey gibi görünür. Ama biz muhalefette iyi olsun ki, güzel çalışmaları beraberce yapalım. Ülkemizin çıkarına olan çalışmaları beraber yapalım. Bizim derdimiz ülkemiz, milletimiz. Onlar ‘AK Parti gitsin, Türkiye ne olursa olsun’ diyor. Şimdi gene başladılar. Belli bir takım medya grupları ve siyasi çevreler, ‘AK Parti gitsin, Türkiye ne olursa olsun’ diyorlar. Kusura bakmayın biz öyle düşünemeyiz. Biz bu millete sevdalıyız. Biz bu ülkeye sevdalıyız. Biz geleceğe Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha güçlü taşımaya talibiz. Onun için öyle küçük hesaplar içersinde olmayız” şeklinde konuştu.
“MANŞETLERDEN BİZE BİR ŞEY OLMAZ”
AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldıran medya gruplarının olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Bir zamanlar bir manşet atılmıştı. ‘Muhtar bile seçilemez’ aslında o manşetin içersinde millete, vatandaşa ve demokraside en temel temsil makamda olan, vatandaşla en temel noktada birebir ilişkide olan bir bakış açısını ortaya koyan zihniyet vardı. Oradaki ‘bile’ var ya o kadar alçak görme bir sözdür ki, onun için diyoruz ki, bu millete ‘göbeğini kaşıyan adam’, ‘bidon kafalı’ diyenler neredeler şimdi. Şimdi aynı gruplar ‘AK Parti iktidar olmasın, iktidarı kazanamasın, tek başına iktidar olmasın’ diye didiniyorlar. Hiçbir amaçları yok. Hiçbir gelecekle ilgili projeleri yok. Tek dertleri ‘bunlar gitsin’. Kusura bakmayın AK Parti milletin partisidir. AK Parti’yi bu millet kurmuştur. Sizin manşetlerinizden de yazarlarınızdan da bize hiçbir şey olmaz. Biz bu millete sevdalıyız. Bu milletin kardeşliği, birliği ve beraberliği için de çözüm sürecini kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız başlattı. ‘Ben bu milletin birliği ve beraberliği için kan akmaması için gerekiyorsa her şeyi, bütün siyasi kariyerimi riske ederim’ dedi. Diğerleri bunu diyebildi mi. Başından beri söylüyoruz, böyle bir dertleri yok ki. Onun için dertliyiz. Dikleşmiyoruz ama dik duruyoruz” ifadelerini kullandı.
Çakallı Han’da düzenlenen kahvaltıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Kavak ilçesindeki muhtarlar ve sivil toplum temsilcileri katıldı.