Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi ile ilgili, “Karşılığı olmayan, bir ideolojik, Çanakkale ruhunu anlamayan, ülke insanının yarınlarına daha güçlü yürümesini hazmedemeyen bir anlayışın ideolojik çerçeveli bir kararı” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Sultangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programa katıldı. Bakan Müezzinoğlu, programın ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı düzenlenen programdan dolayı kutlayan Bakan Müezzinoğlu, “Çok geniş kapsamlı, gencinden yaşlısına her boyutunda değerlendirme yapılabilecek bir sempozyum ve içerikte etkinlikler. Bu ülkenin ve milletin Çanakkale ruhunu çok iyi anlamaya ihtiyacı var. Bu milletin bir varoluş değeridir” dedi.
“İŞ BIRAKMA İDEOLOJİK BİR KARAR”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemini değerlendirerek, “Bugün sağlıkçıların iş bırakma eylemi, şu ana kadar önemli bir bırakma söz konusu olmadı. Haberlerini alıyorum. Ne millete ne de hekim arkadaşlarımıza karşılığı yok” şeklinde konuştu.
“HEKİMLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacağı yönündeki çalışmaları da değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz bu ülke insanının, milletin imkanlarının, yine bu milletin evlatlarına her geçen gün artarak dönüşmesini arzu eden ve bunu dinamik bir şekilde 12-13 yıldır yapan bir iktidarız. Dolayısıyla milletine hizmet edenlerin hak ve hukukunu, yine milletin imkanlarıyla daha iyi noktaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda acil nöbetlerine yüzde 50 gibi bir artış sağladık. Geçen yıl da yoğun bakım, acil, 112 hizmetlerinde zaten bir yüzde 50 artış yapmıştık. İmkanlar el verdikçe daha fazlasını yapıyoruz. Nöbet tutan arkadaşlarımızın yıpranma payı ile ilgili çalışmaları da sayın başbakanımız bize talimat verdi. Maliye bakanımızla ekonomi ekibiyle çalışıyoruz. Orada da yine bir düzenlemeyi en kısa zamanda yapacağız.”
Müezzinoğlu, “Biz hekimlerimizin yanında, hekimlerimiz de insanlarımızın yanında güçlü bir şekilde olmaya devam edecektir. Bu ülkenin yarınları sağlık alanında da bugünden çok daha iyi olacaktır. Kim ne derse desin, kim hangi ideolojik yanlışlığı yaparsa yapsın” dedi.