Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberinde AK Parti Gaziantep milletvekili adaylarıyla Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret ederek, borsa üyeleriyle bir araya geldi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti milletvekili adayları, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile GTB Meclis üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları Abdülhamit Gül, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Serpil Kavrak, Fikret Murat Tural, Mehmet Menderes Karaduman Yusuf Erdem Güzelbey ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da hazır bulundu.
Bakan Şimşek ve AK Parti heyetini aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirten GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumunda olduğunu ve bu gelişimi daha da arttırmak istediklerini kaydeden Tiryakioğlu, Et Borsası, Lisanlı Depoculuk, Antepfıstığı OSB, Ürün İhtisas Borsacılığı gibi çağın gereksinimlerini karşılayacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu projelerin büyük bir bölümünün fizibilite ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığı vurgulayan Tiryakioğlu, bu çalışmalarda kendilerine destek sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de teşekkür etti.
MALİYE BAKANI GAZİANTEP PROJELERİNİ AÇIKLADI
GTB’nin dünya borsası olma yolunda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "GTB’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü büyük projeler var. Bu projeler ülke çapında nitelikli projeler. Belli ki Gaziantep’te bu noktada iyi bir diyalog var. Bu projelerin tam olarak hayata geçirilmesi noktasında destek vermeye her zaman hazırız" dedi.
Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi çevresinde bir kaç yıl içerisinde 50 bin konutluk bir uydu şehir kurulacağı müjdesini veren Bakan Şimşek, bu projenin şehir için sadece ucuz konut üretimi anlamına gelmediğini ifade ederek şunları söyledi:
"Yaklaşık 200 bin vatandaşımızın yaşayacağı bu uydu kent, Gaziantep’in uzun vadeli sanayisinin ve ticaretinin temellerini daha da sağlamlaştıracak. Bu yeni meskenin büyük kısmı dar gelirli kardeşlerimiz ve Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerimiz için olacak. Böylece her gün Organizeden şehre, şehirden organizeye büyük nüfus akımını kısmen ileriye dönük dengelemiş olacağız. 2002 yılında organize sanayi bölgesinde 53 bin kardeşimiz çalışıyordu. Şu anda bu sayı 130 bine çıkmış durumda. 5’inci OSB ile muhtemelen bu sayı 200 bine ulaşacak."
Gaziantep’te toplu ulaşımın rahatlatılması yönünde önemli bir adım atıldığını kaydeden Bakan Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında yapılan protokolle şehre metro kazandırılacağını bildirdi. Gaziantep’i kuzeyden güneye kat eden 25 kilometrelik demir yolu hattı üzerinde yapılacak metronun yenilenmeyle ilgili alt yapısının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını söyleyen Şimşek, metro istasyonları ve işin estetik kısmının da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.
Gaziantep ihracatına ulaşım noktasında büyük katkılar sunacak tünel projesine de değinen Şimşek, "Şimdi ihracat noktasında Gaziantepli ürününü Mersin’e götürüyor. Ama Mersin karayoluyla oldukça uzak bir nokta. Biz ne yapacağız? İskenderun bağlantısını sağlayacağız. Bu bağlantıyı sağlayabilmemiz için de Amanos dağlarını 19 km’lik tünelle delmemiz gerekiyor ve böylece mesafe 160 km kısalacak" dedi.
Gaziantep’e sağlık ve eğitim yönünde kazandıracakları projeler hakkında da bilgi veren Şimşek, şehirdeki hastane yatak kapasitesini yapacakları 3 yeni hastaneyle birlikte iki katına çıkaracaklarını sözlerine ekledi.