Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de yaşayan Bingöl, Diyarbakır ve Erzurumlu vatandaşlarla Bayraklı ilçesinde bir araya geldi. Bakan Eroğlu, "Biz, heybemiz dolu geldik başkaları gibi konuşmuyoruz, biz söylediklerimizi yaparız" diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Eroğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Eroğlu, çalışmaları kapsamında İzmir’de yaşayan Bingöl, Diyarbakır ve Erzurumlu vatandaşlarla Bayraklı’da buluştu, sıkıntılarını dinledi, partisi için oy istedi. Burada bir konuşma yapan Eroğlu, şunları söyledi: "Aslında programım erkendi ama, arkadaşlar bana Erzurum burada, Bingöl burada, Diyarbakır burada deyince sizlerle kucaklaşmaya geldim. Sevgili kardeşlerim kurucu genel başkanımız, şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizlere çok büyük önem veriyor. Gönül insanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlık yaptığım iki dönem boyunca özellikle GAP dediğimiz Güneydoğu Anadolu Projesini kesinlikle bitirelim, oradaki kardeşlerimize en iyi hayat standardını sağlayalım, gelir seviyesi artsın, namerde muhtaç olmasın diye hakikaten çok gayret etti. Kendisi Diyarbakır’a gitti ve orada GAP ve DAP eylem planını açıkladı. Ödenekler arttı. Erzurum’da, Bingöl ve Güneydoğudaki bütün illerde bu projeler yıldırım hızıyla ilerliyor. Bütün şehirlerimizin su problemini kökünden çözdük. Diyarbakır’da su yoktu ben DSİ genel müdürüydüm Dicle’den Diyarbakır’a su getirdik. Pompa istasyonları, arıtma tesisleri inşa ettik. Erzurum’da su yoktu Çat barajını inşa ettik. Dağları deldik güzel Erzurum’u suya kavuşturduk. Bu projeler daha da hızlanarak artacak. Size hizmet etmek bizim için ibadet hükmündedir. Çünkü biz kardeşiz kimse kardeşliğimizi bölemez. Bizim dedelerimiz 1071’de Malazgirt’te göğüs göğüse çarpışıp burasını vatan yaptılar."
"BİZ SÖYLEDİKLERİMİZİ YAPARIZ"
İzmir’e 466 proje ile geldiklerini belirten Veysel Eroğlu, "Biz heybemiz dolu geldik başkaları gibi konuşmuyoruz, biz söylediklerimizi yaparız" dedi. İzmir için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yollar, göletler, barajlar ve sulama kanalları yaptık ve yapacağız. İzmir’i ileri teknoloji ile üretim yapan bir şehir haline getireceğiz. Organik tarımda gıda üretim ve ihracat üssü haline getireceğimiz İzmir’i 5. bölge teşvik bölgesi ilan ettik. Şifalı bitkiler üretim ve ihracat merkezi yapacağız. Ayrıca, tabiat turizminin, sağlık turizmi ve termal turizmin merkezi yapacağız. Böylece istihdamı artıracağız. İstihdam da muazzam bir gelişme olacak sevgili kardeşlerim. Bunu biz yaparız. Çünkü Cumhurbaşkanımızın talimatı var İzmir çiçek gibi olsun, dünyanın incisi olsun diye bize talimat verdi. İzmir’de Başbakanlık ofisi açılacak. Artık, İzmirli Ankara’ya gelmeyecek bütün işlerini buradan halledebilecek."