Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Erdoğan Atabek, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde partilerin kadın adayları için, “Kadınlar için siyaset her şeyden önce istikbal meselesidir. Kadınlar dün istiklal mücadelesinden kaçmadılar. Bugün de istikbal mücadelesinden kaçmayacaktır” dedi.
Bu yıl ilki düzenlenen “Küreselleşen Dünyada Kadın ve Siyaset Uluslararası Kongresi” İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleşti. Kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, çeşitli kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Kadın ve kadının siyasetteki konumunun farklı yönleriyle değerlendirilmesi ve elde edilen yapıcı çözümlerle sorunlara dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen kongrede, kadın örgütlerinin akademisyenlerle bir araya getirilmesi, tartışılması ve çözüm üretme olanağı sunulması hedefleniyor.
“KADINLAR İÇİN SİYASET İSTİKBALDİR”
İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Koordinatörlüğü ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü işbirliği ile düzenlenen kongrede konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Erdoğan Atabek, kadın politikaları üzerinden yönetimlerin karakteristik özelliklerini okumanın mümkün olduğunu kadın politikalarıyla toplumların değiştirilmek istendiğini belirtti.
Kadınlar için ikincil plana atılabilecek önemsiz hiçbir konu olmadığını ifade eden Doç. Dr. Çiğdem Erdoğan Atabek, “Kadınlar için siyaset her şeyden önce istikbal meselesidir. Kadınlar dün istiklal mücadelesinden kaçmadılar bugün de istikbal mücadelesinden kaçmayacaktır” dedi.
“KIZIM KIYAFETİ NEDENİYLE OKULDAN ATILDI”
Kongrede öğrencilere seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “Benim kızım sizin yaşlarınızdayken kılık kıyafetinden dolayı okuldan atıldı. Almanya’da eğitim ücretsiz olduğu için 5 ayda Almanca öğrenip orada aynı bölüme yerleşti. Fakat ben orada bölüm başkanına ve fakülte dekanına kızımın okuldan niye atıldığını anlatamadım. Bana “Kızınız hırsızlık mı yaptı? Adam mı öldürdü? Sınavda kopya mı çekti? diye sordular” diyen Kıyıklık, “Bu yüzden insanların anlayışlarını geliştirmeleri gerekiyor. Bu tip toplantıların insanlığı yeniden hatırlattığını, toplumun yarısının kadın yarının erkek olduğunu ve bu yarılar bir araya gelmezse hiçbir şey olmayacağını öğretmesini temenni ediyorum” dedi.
“SEMAVİ DİNLER YETERİNCE ANLAŞILMIYOR”
Kadına şiddetteki artışın Semavi dinlerin yeterince anlaşılmamasıyla ilişkili olduğunu ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, toplumun ve bütün insanlığın değer yargılarının zayıfladığını, ahlaki değerlerden uzaklaşıldığını bu sebeple kadına şiddetin gün geçtikçe artış gösterdiğini söyledi. Kadın pozitif ayrımcılık kadına haksızlıktır diyen Dr. Mustafa Aydın, “hiç kimse Allah’ın yaradılıştan vermiş olduğu hakları zorla gasp edip sonra da ben sana azar azar veriyorum diyemez” ifadelerini kullandı.