Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’yle ilgili, "Erken seçim; bu kurguların, konfigürasyonların dışında olan bir ihtimal değil ama önümüzdeki özellikle 3 haftanın hem zihni hem de pratikte çok dinamik bir şekilde geçeceğine inanıyorum" dedi.
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini bakanlıkta kabul eden Bakan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Erken seçim durumunda AK Parti’de uygulanan 3 dönem kuralının kalkacağının sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Şimdiden bunları konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim, bunlar ihtimal dahilindedir. Erken seçim; bu kurguların, konfigürasyonların dışında olan bir ihtimal değildir ama ben önümüzdeki özellikle 3 haftanın hem zihni hem de pratikte çok dinamik bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Şimdiden bir kısım hissi açıklamaların yerini daha gerçekçi açıklamalara bırakacağına inanıyorum. Ülkenin gerçekleriyle yüzleşen partilerin yeni söylemlerde bulunacağına inanıyorum. O yüzden şimdiden erken seçimdir, koalisyondur cümlelerini kullanmanın da erken olacağına inanıyorum. O açıdan 3 dönem kuralı ne getirir ne götürür, bundan sonrasıyla alakalı erken seçim olma ihtimali nasıl uygulanır, bunların her birisini biraz zamana bırakalım" yanıtını verdi.