Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2002’den bugüne AK Parti hükümetleri döneminde ekonomi, eğitim, sağlık, sanayi, tarım, ulaşım gerçekleştirilen icraatlara değinerek, 2002’de borç alan bir Türkiye aldıklarını ve gelinen noktada borç veren bir Türkiye haline getirdiklerini söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Bayburt Valisi Yusuf Odabaş’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, ardından beraberinde Vali Yusuf Odabaş, Bayburt milletvekili adayları Naci Ağbal, Bünyamin Özbek ve Ankara Milletvekili Adayı Prof.Dr. Vedat Bilgin ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.
Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen yemeğe katılan Yılmaz, burada açıklamalarda bulundu.
“DÜNYADA EN FAZLA YARDIM VEREN ÜÇÜNCÜ ÜLKEYİZ”
Bakan Yılmaz şöyle konuştu: "Eski Türkiye nedir dediğinizde, eski Türkiye borçlu Türkiye. Yeni Türkiye borç veren Türkiye. IMF’ye ’Eğer ihtiyacın varsa biz sana 5 milyar dolarlık borç para verebiliriz’ demişiz. İşte eski Türkiye borçlu Türkiye, yeni Türkiye borç verme kapasitesine ulaşmış Türkiye demektir. Eski Türkiye yardım alan Türkiye’dir. Herkes unutmuştur hatırlatayım, eski Türkiye Amerika’dan yardım alıyordu. Şimdi almayan Türkiye var. Şimdi dünyada en fazla yardım veren üçüncü ülkeyiz. Amerika, İngiltere ve Türkiye. Ancak milli gelirine oranla dünyada en fazla yardım eden ülke Türkiye. Eski Türkiye el açan Türkiye, yeni Türkiye yardım eden Türkiye. Hangi Türkiye daha iyi, hangi Türkiye’nin vatandaşı olmaktan gurur duyarsınız? Bu dönem biraz israf arttı diyenlere de şu rakamları verelim. Merkez yönetim bütçesi içinde yatırım harcamaları 2002’de 7.9 milyar, şimdi 55.7 milyar dolar. Eğer biz paraları har vurup harman savursaydık merkezi yönetim bütçesinin yatırım harcamaları 55.7 milyara çıkmazdı."
“NACİ AĞBAL TÜRKİYE’Yİ YÖNETEN EN ÜST DÜZEY 3 BÜROKRATTAN BİRİ”
AK Parti iktidarının 2002 yılından buna yaptığı icraatları anlatan Yılmaz, Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal’dan övgüyle bahsettiği sözlerinde şunları söyledi: “Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde Bayburt’taki askeri birliğimizi güçlendireceğiz. Bayburt’taki askeri birliği büyüteceğiz. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Genelkurmay 2. Başkanımız Bayburtlu. Ve eskiden bir milletvekiliniz vardı şimdi iki milletvekiliniz var. Kimdir o 2. Milletvekili Naci Ağbal. Naci Ağbal Türkiye’yi yöneten en üst düzey 3 bürokrattan biriydi. Dolayısıyla az önce anlattığım Türkiye’nin bütün değerlerine rakamlarına sahip kişi. En güçlü şekilde bu evlatlarınıza sahip çıkarak gönderirseniz Ankara’dakiler de Naci Ağbal’a çok daha farklı bir gözle bakacaklardır. Bunun dışında 6 tane listelerde olan Bayburtlu milletvekili adayı var. Prof. Dr. Vedat Bilgin kardeşim şimdi Bayburt’ta. Amasya’dan var, Samsun’dan var, İstanbul’dan var ve iki tane de burada inşallah evladınız var”
“MUHALEFET HİZMET GETİREBİLİR Mİ?”
Bayburt’u çok güçlü bir şekilde kazanmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben gördüm Bayburt kararını vermiş ama Bayburt için karar vermek yetmiyor. Çok güçlü bir şekilde hiçbir fire vermeden burayı kazanmamız lazım. Bakın hep şunu söylüyorum. Hizmetlerimizden şikayet edenler var hizmetlerimizi yeterli görmeyenler var. Hizmeti kim getirir muhalefet partisi hizmet getirebilir mi? Getiremez. ‘Kendisi himmete muhtaç dede, nerde kaldı başkasına himmet ede.’ Ne hastane yapabilir ne yol yapabilir, ne okul yapabilir, ne de burayı büyütebilir. Üniversite Allah nasip ederse öğrenci sayımızı 15 bine çıkaracağız. Yapar mıyız? Siz bu milletvekillerimize destek verirseniz yaparız.”
“YÜZÜNÜZE BAKAMAZDIK”
AK Parti iktidarının yapmayacağı hiçbir sözü vermediğini dile getiren Yılmaz; “eğer öyle olsaydık bugün yüzünüze bakamazdık” dedi. Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Organize sanayinin altyapı eksikliği var. Gerek Naci bey, gerek milletvekilimiz Bünyamin Özbek ile konuştu. Hem Enerji bakanımızla, hem Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanımızla konuştuk. Altyapı eksikliklerini en kısa zamanda gidereceğiz. Doluluk oranını yüzde yüze yaklaştırırsak Bayburt’taki işsizlik problemini de çözeriz. Bizden önce 50 kilometre tünel yaptılar. Bizim dönemimizde 157 kilometre tünel yaptık. Şimdi Zigana Tünelinin de ihalesini yaptık 13 kilometre eğer o biterse inşallah 1 saat içerisinde Trabzon’a gideceğiz. Bir saat içerisinde Erzurum’a gideceğiz. 1 saat içerisinde Erzincan’a gideceğiz. Ve hızlı treni de Allah nasip ederse Bayburt’a getireceğiz. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki yarın bu milletin yüzüne bakacağız. Ne aldatan olduk ne aldanan. Eğer öyle olsaydık bugün yüzünüze zaten bakamazdık. Biz sizdeniz, sizin evlatlarınız. Evlatlarınıza sahip çıkın.”
Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Adayları Naci Ağbal, Bünyamin Özbek, partiler ve STK’lar katıldı.