Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, 31 Mayıs’ta HDP’nin mi, AK Parti’nin mi Diyarbakır’da miting yapacak sorusuna açıklık getirdi. Bakan Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hakimler, hukuk ve kuralların var olduğunu belirterek, “Bu tür konuları siyasi tartışma konusu yapmamak gerekir. Hukuk ve kural neyse hepimiz ona uyacağız” dedi.
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ekinciler Caddesi’nde esnaf ziyaretine başlayan Bakan Yılmaz’a esnaf büyük ilgi gösterdi. Esnafa hayırlı kazanç dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, çocuklara tatlı ikram etti. Bakan Yılmaz’a AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alattin Parlak, Yenişehir ilçe Başkanı Mürsel Kikizade ve partililer eşlik etti.
Bakan Yılmaz, ziyarette gazetecilerin, 31 Mayıs’ta HDP mi, AK Parti mi Diyarbakır’da miting yapacak sorusunu yanıtladı. Yılmaz, YSK, hakimlerin, hukukun ve kuralların var olduğunu belirterek, “Bu tür konuları siyasi tartışma konusu yapmamak gerekir. Hukuk ve kural neyse hepimiz ona uyacağız” dedi.
Daha sonra esnaf ziyaretini değerlendiren Bakan Yılmaz, Diyarbakır’ın 17 ilçesine ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yılmaz, “Sorun ve taleplerini dinledik. Bu aralarda Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretlerimiz oldu. Esnaf, sadece ekonomik anlamda değil sosyal açıdan önemlidir. Toplumun bel direği esnaf ile oluşmaktadır. Siyasette bizler esnaf ile bir araya gelmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Seçim çalışmalarının bir kısmında en çok esnaf ziyaretlerim olacaktır. Toplumun çeşitli kesimleri ile buluşmalarımız devam ediyor. Demokrasinin güzel tarafı budur. Daha çok siyasetçi sahaya çıkıyor, halkımız dinleniliyor. İfade edilen fikirler ve düşünceler gelecekteki siyasetimizi de çok etkiliyor” diye konuştu.
“SİYASETİMİZİN ROTASINI ÇİZEN HALKIMIZDIR"
AK Parti olarak halkın talep ve beklentilerinin ne ise kendilerinin siyasetlerinin o olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Siyasetimizin rotasını çizen halkımızdır. Her zaman halkın içerisinde olmaya özen gösterdik. Seçimlerden sonra da aynı anlayış ile devam edeceğiz. Halkın içinde oldukça, halkı dinledikçe onların talep ve beklentilerini aldıkça siyaseti gerçek bir mecraya oturtmuş oluyoruz. AK Parti Ankara’dan siyaset yapan bir parti olmadı. Her zaman hareketli bir parti oldu. Anadolu’nun dört bir yanında bakanlar olarak görev yaptık. Halkımız ile kucaklaştık” şeklinde konuştu.
“6-7 EKİM OLAYLARI ESNAFIN CİROSUNU YÜZDE 60 DÜŞÜRDÜ”
Diyarbakır esnafında geleceğe dönük olumlu bakış gördüğünü anlatan Bakan Yılmaz, “Maalesef geçmişte birtakım acı hadiseler yaşadık. Özellikle 6-7 Ekim hadiselerinde herkesten çok esnaf mağdur oldu. Bazı esnaf yüzde 60 cirosunun düştüğünü söylüyor. Olaylardan dolayı düşüşler oldu. Daha yeni yeni toparlıyoruz diyorlar. Allah bir daha öyle günler göstermesin AK Parti olarak çözüm, huzur ve barıştan yanayız. Ekonominin gelişmesini istiyoruz. 7 Haziran’dan sonra istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte toplumumuz neler yaşadı gördük. Özellikle en çok esnaf hatırlar. Türkiye son 12 yıldır dünyada kriz olduğu halde kriz yaşamayan büyümeye ve gelişmeye devam eden bir ülkedir. Seçimden sonra istikrarı tazelemiş bir hükümet olarak ekonomiyi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.