Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlüler ile birlikte ‘Son Kuşlar’ adlı tiyatro oyununu izledi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Sait Faik Abasıyanık’ın ’Son Kuşlar’ adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü’nün başrolünü oynadığı ve yönettiği oyunu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, cezaevi personeli ile tutuklu ve hükümlüler izledi. Turgay Tanülkü ile birlikte Volkan Korhan, Resul Dündar, Sultan Elgün’ün oynadığı cezaevi yaşamını anlatan oyun, mahkumların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
Oyunun ardından sahneye çıkarak yönetmen Tanülkü’ye çiçek veren Bakan Yılmaz, ”İnsanın insanı anlatması insanda tiyatro ile tanımlanır. Bir eser ortaya çıkarmak çok zor, bir eseri ortaya çıkarmak için herkesin katkısı gerekiyor. İnsan olmadan tiyatro olmuyor” dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Yılmaz, oyunun ardından kadın tutuklu ve hükümlülere çiçek dağıttı.