Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, beraberinde Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Salim Ensarioğlu ile Ergani ilçesine bağlı Aşağı Kuyu köyünü ziyaret etti.
Köylüler tarafından büyük bir coşku içerisinde karşılanan Bakan Yılmaz, köylülere hitap etti. Son 12 yılda özellikle bölgede büyük değişimler ve dönüşümler yaşandığını hatırlatan Bakan Yılmaz, bölgede 90’lı yıllarda faili meçhuller olduğunu, OHAL’lerin DGM’lerin bulunduğunu söyledi. AK Parti’nin 78 milyonun partisi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile ilk andan itibaren biz dedik ki, etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Dini ne olursa olsun, etnik yapısı ve bölgesi ne olursa olsun, herkese eşit mesafede duracağız. Herkese hizmet etmeye çalışacağız. Bu dönemde yapılan yatırımlar hiçbir dönemde yapılmadı. Sadece Diyarbakır’a yapılan yatırımlar cari fiyatlarla 19 milyar liranın üzerinde. Yol, hastane, okul, kanalizasyonlar yapıldı, yenilendi. Havalimanını yeniliyoruz. Barajlar yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta temelini attığımız barajların maliyeti sadece 218 milyon liradır. Cumhurbaşkanımızın geldiği gün hayata geçirilen projelerin sadece maliyeti 640 trilyon civarındadır. Bölgenin körüklü havaalanını inşa ediyoruz. Aynı anda 10 uçak inebilecek. Sağlık, eğitim ve üniversite alanlarında Diyarbakır geçmişte hiç görmediği hizmetler görecek" dedi.
Kim bu hizmetleri gölgelemeye çalışırsa çalışsın, kendilerinin hizmet yapmaya devam edeceklerini anlatan Bakan Yılmaz, "Bu yatırımlarımıza saldırılar oluyor. Şantiyelere saldırı oluyor. Bu yatırımlar olmasın diye işçiler kaçırılıyor. Bu memlekette Kalkınma olmasın diye çaba sarf edenlere rağmen bu hizmetleri yapıyoruz. Kim ne yaparsa, yapsın biz inatla bu bölgenin kalkınması için çocuklarımızın geleceği için yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"SİLVAN BARAJI GAP’IN EN BÜYÜK SULAMA PROJESİDİR"
Bakan Yılmaz, Silvan Barajı’nın GAP’ın en büyük sulama projesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bütün bu Diyarbakır’ı dönüştürecek bu projemize niye saldırıyorlar? Bu sorunun cevabını vermeleri lazım. Hepimizin de bu soruyu sorması lazım. Ne için bu bölgenin sulanmasından rahatsız oluyorsunuz? Niye bu projelerimize saldırıyorsunuz. Demek siz yoksulluk devam etsin istiyorsunuz? Memlekete işsizlik artsın, arazilerin değeri artmasın istiyorsunuz. Böyle devam etsin ki diğer taraftan da gidip propaganda yapalım. Bu saldırılara yönelik hiçbir şekilde yorum yapmıyorlar, eleştirmiyorlar. Diğer taraftan dönüp samimiyetsizlik içinde, bizim bu bölgeye niye yatırım olmuyor diye soruyorlar. Bu samimiyetsizliktir. Samimi insanların isteklerini ayırıyorum. Yanlış anlamayın. Diyarbakır’ın, Diyarbakırlımızın elbette yatırım ve hizmet talebi var. Onların başımızın gözünde yeri vardır. Ama benim neyi kast ettiğimi biliyorsunuz."