Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal’a ziyaret gerçekleştirdi.
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretler gerçekleştiren Bakan Yılmaz, (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal’ı ziyaret etti. Bakan Yılmaz, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ve yönetim kurulu üyeleri ile yardımcıları tarafından kapıda karşılandı.
Ziyarette konuşan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, projelerinin bir tanesi de lojistik olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Diyarbakır bu anlamda önemli bir konumdadır. Karayollarının standartlarını geliştirirken aynı anda yeni havaalanı terminali 5 Milyon yolcuya hizmet verecektir. 10 uçak aynı anda hizmet verecek. Son derece önemli bir altyapıdır. En kısa sürede bunları tamamlayacağız. Diyarbakır’ın lojistiğine yeni bir gelişim sağlayacaktır. Otoban bağlantıları konusunda çalışmalar sürüyor. Hızlı tren Kuzey-Güney bağlantıları üzerinde bu konularda planlama çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bütün bunlarla Diyarbakır farklı bir konuma gelecektir” dedi.
“SİLVAN PROJESİ İLE TARIMSAL ÜRETİM PATLAMASI OLACAKTIR”
Tarımsal anlamda Silvan projesinin devasa olduğunu ve GAP’ın Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük projesini yaptıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, “Tarımsal üretimlerimizin patlaması olacaktır. Onu ticaretle lojistikle birleştirip gıda sanayi ile yüz binlerce insana istihdam imkanları gerçekleştireceğiz. Buralarda sizlerin fikirleriyle daha ileriye gideceğiz. İşadamlarına şunu hatırlatıyorum, istikrar ve güven olmazsa olmazlardandır. Ekonomik gelişmek istiyorsak eğer ülkemizi ve Diyarbakır’ımızı istikrarlı hükümetler olmazsa olmazdır. Her konuda bunları söylüyorum. Zor meselelerin altında güçlü hükümetler olur. Avrupa yıllardır büyüyemiyor. Japonya, Rusya ve Latin Amerika büyüyemiyor. İkinci bir hamle ile 2023 ve ötesine Türkiye’ye taşımamız gerekir” diye konuştu.
“DİYARBAKIR KALKINMA AJANSI UYGULAMASINDA PİLOT BÖLGE OLMALIDIR”
GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, GÜNGİAD olarak iş bakımından Kalkınma Ajansları 26 bölgede Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olduğunu ve bundan dolayı Diyarbakır’a pilot uygulama yapması gerektiğini söyledi. Akbal, “Diyarbakır’da 17 yapıdan oluşan iş konseyi yer almaktadır. Yapacağımız işlerin toplumda daha çok iş yapacağını göreceğiz. Kalkınma Ajansı’nın Diyarbakır’da pilot uygulama ile bir anlamda daha fazla geniş hareket etmemizi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.