Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Muhteşem bir hakem görevi görecek olan milli iradeye doğru yaklaşıyoruz. 7 Haziran’da milleti o muhteşem kararını göreceğiz. Biz her zaman söylüyoruz. Allah bu millet için hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kırsal Kalkınma Yatırımları Tanıtım toplantısına katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kaymakamlar ve çok sayıda üretici katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantı öncesi Bakan Zeybekci gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Seçimlere 12 gün kaldığını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bir yıl içinde 3 seçim yapmak hem piyasaları hem de toplumu biraz yordu. Vatandaşta çok bilinçli bir bekleyiş var. Bu sessizlik rehavet olarak yorumlanmamalı. Milletimiz kararını vermiş, seçim gününü bekliyor. Muhteşem bir hakem görevi görecek olan milli iradeye doğru yaklaşıyoruz. 7 Haziran’da milleti o muhteşem kararını göreceğiz. Biz her zaman söylüyoruz. Allah bu millet için hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin. Milletimizin kararı başımızın tacıdır. Milletin kararına ne bir virgül ne de bir nokta itirazımız olmaz" dedi.
Yunanistan’ın borçlarını ödememesinin AB için bir sıkıntı olup olmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Zeybekci şunları söyledi:
"AB, Yunanistan’ın bu şekildeki davranışına hazırlandı gibi gözüküyor. Piyasalar ve AB hazırlandı. Yunanistan’ın taraf olarak gördüğü Almanya hazır hale geldi. Bununla ilgili ülkeler gerekeni yaptı. Ancak borcunu ödememe gibi bir şeye cesaret edemez. AB de Yunan ekonomisini bir yere kadar disipline edebilir. Daha sonra karşılıklı olarak uzlaşılacaktır. Diğer taraftan da AB’nin bu hantal ekonomik yapıdan dolayı istedikleri ekonomik gelişmeleri sağlayamıyor. Ben önümüzdeki dönemde daha hızlı daha pratik karar alma mekanizmalarının işleyeceğini düşünüyorum."