Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise bir partiye yapılan saldırının tüm partilere yapıldığına dikkat çekerek, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.
Diyarbakır’da bulunan Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, esnaf ziyaretlerinin ardından Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan bakanlar, HDP’nin Mersin ve Adana’daki parti binalarına yapılan saldırılara sert tepki gösterdi. Bakan Işık, Türkiye 7 Haziran seçimlerine giderken birilerinin provokasyonlarla huzuru bozmaya çalıştığını belirterek, “Her kime yapılırsa, şiddet ve baskı kimden gelirse bütün bunları kınıyoruz. Demokrasi bir şölendir. Demokrasilerde sezim şölen havasında yapılır. Herkes hür iradesi ile kendisini tanıtır, insanlar da hür iradesi ile sandıkta oyunu kullanır. HDP’ye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Orada yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu tip olayların bir daha olmamasını altını çizerek vurguluyorum. Şiddet ve baskı kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın her zaman karşısında olduk, her zaman da karşısında olacağız” dedi.
“HEP BİRLİKTE HESAP SORMALIYIZ”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise saldırıyı lanetlediğini belirterek, kim, hangi amaçla yaparsa yapsın şiddetin karşısında hep birlikte durulması gerektiğine dikkat çekti. Bir partiye yapılmış saldırının tüm partilere yapılmış saldırı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bir siyasetçiye yapılmış saldırı, tüm siyasetçilere yapılmış demektir. Bu saldırıyı bütün siyaset kurumlarına yapılmış ve provokatif bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. İnşallah failleri en kısa sürede yakalanır. Bu tür saldırıları yapanları kısa sürede adaletin önüne çıkarıp, hep birlikte hesap sormamız lazım. Siyaset şiddetten uzak bir şekilde, herkesin kendi fikrini özgürce ifade ettiği bir ortamda yapılmalı. Şölen havasında geçmeli, barış içinde olmalı. Seçmen hür iradesi ile gidip oyunu kullanmalı. Bunu farklı yöntemlerle etkilemeye çalışanlar demokratik zihniyete sahip olmayanlardır” diye konuştu.