Balıkesir’de 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimlerde 3 bin 100 sandıkta 906 bin 421 seçmenin oy kullanacak.
Balıkesir’de il seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Vali Mustafa Yaman’ın başkanlığında gerçekleştirilen Seçim Güvenliği toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, İl Seçim Kurulu Başkanı Ağır Ceza Reisi Kemal Yılmaz, Vali Yardımcıları Selda Dural, Zeki Kara, kaymakamlar ve çok sayıda yetkili katılı. Seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi için Balıkesir Valililiği bünyesinde Seçim Koordinasyon Merkezi kuruldu. Ayrıca 6-7 Haziran tarihlerinde valilik telefonlarının açık olacağı ve nüfus müdürlüklerinin de çalışacağı belirtildi.
25.dönem milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran Pazar günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak. Yine oy verme günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar; alkollü içki satılması, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi de yasak olacak. Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Medya mensuplarının sandık çevresinde, sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla, haber amacıyla görüntü ve bilgi elde etmeleri serbest olacak. Sandık çevresinde seçmenin oyunu tam bir serbestlikle ve gizli şekilde kullanmasına veya sandık kurulunun görevini yapmasına mani olmaya kalkışanlar ile oy verme, oyların sayım ve dökümü veya tutanaklara geçirilmesi gibi tüm sandık başı iş ve işlemlerinin düzenini bozmaya kalkışanları başkan uyacak. Bu ikazın gereğini yerine getirmeyen kimse, kolluk gücü çağrılarak sandık çevresinden uzaklaştırılacak.
BALIKESİR’DE SEÇMEN VE SANDIK SAYISI
07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak seçimlerde Balıkesir ve ilçelerinde toplam 906 bin 421 seçmen oy kullanacak. Balıkesir’in merkez ilçeleri olan Altıeylül ilçesinde 393 sandıkta 125 bin 150, Karesi ilçesinde ise 382 sandıkta 128 bin 74 seçmen oy kullanacak.