AK Parti Ankara 1. Bölge Adayı Barış Aydın, siyasi ve ekonomik istikrarın devamı konusunda iş dünyası kuruluşlarından destek istedi.
Seçim çalışmaları sürecinde son haftaya girilirken AK Parti Ankara 1. Bölge Adayı Barış Aydın,iş dünyası kuruluşları ile gerçekleştirdiği toplantıları yoğunlaştırdı. Geçen hafta ANGİAD, ATO, ASO ve Genç Girişim ve Yönetişim ile toplantılar yapan Aydın, bu hafta da EMSİYAD, ASİYAD ve TÜGİAD’la toplantılara devam edecek. Aydın’ın ANGİAD ve MÜSİAD’la gerçekleştirdiği toplantılara TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı. Toplantılarda iş dünyası temsilcileri de siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaparak, yeni anayasanın zorunluluğunu dile getirdiler.
Barış Aydın, Türkiye ekonomisinde yakalanan hızlı büyüme ve kalkınma ivmesinin kaynağında yatan siyasi istikrarın devam etmesinin ülkenin en temel önceliği olduğunu söyledi. Aydın, son 12 yılda izlenen politikalar ve yapılan reformlarla Türkiye’de siyasetin normalleşmesinin ekonomik istikrar ve gelişmeyi beraberinde getirdiğini vurguladı. Bu sayede Türkiye’nin hızlı bir büyüme ve kalkınma sürecine girdiğine işaret eden Aydın, Türkiye’nin IMF boyunduruğundan kurtulduğunu, milli gelirin, ihracatın hızla arttığını, 2002-2014 döneminde ilave 6,6 milyon kişilik istihdam yaratıldığını vurguladı.
"2 TRİLYON DOLAR YATIRIM İÇİN GÜVENLİ ADRES ARIYOR"
Aydın, dünyada yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir sermayenin yatırım için güvenli ve istikrarlı adres aradığına işaret ederek, Türkiye’nin bundan pay alabilmesinin istikrarı devam ettirmesine bağlı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin istikrarlı ve yatırım için güvenli bir ülke olarak yoluna devam etmesi durumunda dünyada dolaşan bu sermayeden alacağı payla kalkınmasını ve büyümesini kolayca finanse edebileceğine, milli gelirini ve istihdamını artırabileceğine işaret eden Aydın, bu sayede dövizin ve faizin düşeceğini, yatırımcının daha ucuz finansman olanaklarına sahip olacağını vurguladı.
“İSTİKRAR BOZULURSA TÜRKİYE KAYBEDER”
Aydın, AK Parti döneminde sağlanan demokratikleşme ve kalkınma sürecinin kesintiye uğramaması için siyasal istikrarın devamının şart olduğunu belirterek, “Bugünlere kolay gelinmedi. Demokrasimizi daha geliştirmek istiyorsak, ekonomimizi daha büyütmek, dünyanın sözü dinlenen, kalkınmış, müreffeh bir ülkesi olmak istiyorsak, yakalanan bu istikrarı gözümüz gibi korumalıyız. İstikrar bozulursa, Türkiye kaybeder. İstikrar devam ederse, Türkiye demokrasi ve kalkınmada çok daha yüksek noktalara gelecektir” dedi.
2023 vizyonu ile öngörülen demokratik standartları yükseltme, daha rekabetçi ve yenilikçi bir ortamda ekonomide sürdürülebilir büyümeyi sağlama hedeflerine ulaşmanın da siyasi istikrara bağlı olduğunu belirten Aydın, istikrarın ise güçlü iktidardan geçtiğini dile getirdi.Aydın, “Daha güçlü Türkiye için, demokrasi kalitesinin daha da yükselmesi, ekonomik kalkınma, refah artışı ve ilerlemenin kesintisiz devam etmesi için ülkede istikrar devam etsin diyoruz” dedi.