Başbakan Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25. Kuruluş Yıl Dönümü Özel Kutlama Programı’na katıldı. Programda konuşma yapan Başbakan Davutoğlu: “Türkiye’de önümüzdeki döneme hükmedecek yeni bir restorasyon döneminin başlamış olduğunu hepimiz göreceğiz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 25. Kuruluş Yıl Dönümü Özel Kutlama Programı’na katıldı. Programda konuşma yapan Başbakan Davutoğlu: “ En büyük devrim her zaman söylüyoruz özgüven devrimidir. Türkiye bütün bu çileli yollardan süreçten sonra demokrasiye kurulan bu tuzaklardan sonra demokrasisi pekiştirecektir. 7 haziran günü seçimlerle birlikte Türkiye’de demokrasinin çok daha güçlendiğini, siyasi iktidarın çok daha sağlam bir temellerde inşa edildiğini ve Türkiye’de önümüzdeki döneme hükmedecek yeni bir restorasyon döneminin başlamış olduğunu hepimiz göreceğiz” dedi.
Ekonomik anlamda kaos senaryoları çıkaranlar olabildiğinin altını çizen Davutoğlu: “Türkiye’de kaos senaryosunun olmasından memnun olacak çevreler olabilir içeride ve dışarıda. Ama gücünü Anadolu’dan ve Rumeli’den, sınırlarımızı genişletmeden büyüttüğümüz gönül coğrafyamızdan alanlar için bu kaos senaryosunun hiçbir karşılığı yoktur" şeklinde konuştu. Davutoğlu, MÜSİAD’ın 25 yılına bakıldığında çok ciddi gayretlerin ortaya konulduğunun görüldüğünü ancak ileriye doğru bakıldığında aslında daha başlangıç aşamasında olunduğunu ifade etti.
Başbakan Davutoğlu konuşmasını, “En çok heyecanlandığım husus, bu salonda bulunun MÜSİAD yöneticilerinin, bu 25 yılın yorgunluğunu değil önümüzdeki 250 yılın enerjisini taşımış olmalarıdır" ifadeleriyle sonlandırdı.