Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kürt ulusalcılığından Türk ulusalcılığına kadar eski Türkiye’nin bütün hastalıklarını savunan bir parti var. Ve onun karşısında yeni Türkiye’yi, özgürlükleri, demokrasiyi, milli iradeyi savunun Ak Parti var” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taşdelen Meydanı’nda Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Törene Davutoğlu’nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile Çekmeköylü vatandaşlar katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ve Şırnak’taki programlarının uzaması nedeniyle 3.5 saatlik bir gecikmeyle İstanbul’a geldi. Davutoğlu’nun havalimanına inmesiyle birlikte kürsüye çıkan Bakan Bozkır, Davutoğlu’nun İstanbul’a indiğini anons etti. Ardından kürsüye çıkan Bakan Güllüce ise akşam 19.00’dan beri bekleyen Çekmeköylülere sabırlarından dolayı teşekkür etti. Program İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılış konuşmalarıyla sürdü.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte platforma çıkarak Çekmeköylüleri selamladı. Burada Çekmeköylülere hitap eden Başbakan Davutoğlu, “Saatlerce bizi hasretle, muhabbetle bekleyen aziz İstanbullularla, Çekmeköylülerle gurur duyuyoruz. Gerçekten artık bize 24 saat yetmiyor. Gündüz iki üç miting yapıyoruz. Gece yarısı geliyoruz yine burada olduğu gibi gururla, muhabbetle bekleyen vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz, dertleşiyoruz, halleşiyoruz ve geleceğe birlikte yürüyoruz. Çekmeköylüler, hakkınızı helal edin. Gerçekten eğer elimizde olsaydı sizi bir dakika dahi bekletmek istemezdik. Ama öyle bir maraton içerisindeyiz ki, ülkemizin her köşesine gitmek, her bir köşesindeki vatandaşlarımızla buluşmak ve sadece bir seçimi değil, sadece bir 4 yılı değil, neredeyse bir asrımızı kurtaracak 7 Haziran seçimlerine hazırlanmak zorundayız” diye konuştu.
Davutoğlu, “Size doğudan ve batıdan yani İstanbulumuza, Çekmeköylülere selamlar getirdik. Bugün Şırnak’ta buraya gelmeden önce Şırnaklı kardeşlerimle Selahattin Eyyubi’den bahsettiğimde onlarda tekbirler getirdiler. Şimdi burada da Çekmeköy’de de İstanbullular da gür sesleriyle ayaktalar. Allah tekbirleri bu semadan, bu bayrakları gökyüzümüzden eksik eylemesin. Bu bilinçle bütün milletimizin kuşatan AK Parti kadrolarına güç versin, sebat versin” dedi.
Başbakan Davutoğlu, “Aslında çok sayıda parti seçime giriyor görünüyor. Ama gerçekte iki parti var. Bakınız bir eski Türkiye partisi, eski Türkiye’nin bütün hastalıklarını gündeme getiren, koalisyon diyanete açtıkları savaşa kadar. Kürt ulusalcılığından Türk ulusalcılığına kadar eski Türkiye’nin bütün hastalıklarını savunan bir parti var. Ve onun karşısında yeni Türkiye’yi, özgürlükleri, demokrasiyi, milli iradeyi savunan AK Parti var. Bir tarafta tahrip eden, yıkan Gezi provokasyonlarıyla, Kobani olaylarıyla memlekete şiddet yansıtmaya çalışanlar var, bir taraftan da huzurun, kalkınmanın adresi Ak Parti var. Bakın iki çarpıcı örnek vereceğim. Birisi geçtiğimiz hafta Sayın cumhurbaşkanımızla birlikte Ordu-Giresin Havalimanını açtık. Eski Türkiye’de bu imkansız bir projeydi. Söylense dudak uçuklatacak bir çılgınlık olarak telakki edilirdi. İmkansız denirdi, rüya denilirdi” diye konuştu.