Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP binalarına yapılan saldırı sonrasında yapılan açıklamalarda MHP, CHP ve HDP’nin birlikte hareket ettiğini söyleyerek, “İç güvenlik reformu çıkınca hep birlikte maske takmışlardı. Biz bu maskeleri indiririz” dedi.
Başbakan Davutoğlu, Kırşehir mitinginde Cacabey Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Bizi eleştiren Bahçeli, biz her ilimizde her bölgemizde milletle birlikte olduğumuz için milletin ünvanını alıyoruz. Sen kal Ankara’da sadece Devlet unvanını al” diyerek Devlet Bahçeli’nin başbakan yardımcılığı yaptığı dönemi eleştirdi.
Başbakan Davutoğlu, “Kendi tankını, kendi helikopterini, kendi uzay ajansını kim inşa etti? Biz söyledik mi yaparız. MHP’nin o zamanki ulaştırma bakanı önüne hızlı tren projesi getirildiğinde ‘Bu projeyi torunlarımız zor görür’ demiş. Biz 12 yılda hızlı treni getirdik. Hızlı tren Kırşehir’e de uğrayacak. Bu bize Ahilik borcumuz. Onlar dağıtırlar, biz toplarız. Onlar yıkar AK Parti yapar” diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geziciler yıkmaya kalktılar. Şimdi medyaya sesleniyorum. Hemen bu üçlü çete anlaştı diye AK Parti’yi mi suçlayacaklar göreceğiz. Gezi Parkı’nda sustular. HDP eşbaşkanı 6 Ekim’de kışkırttı şehirleri yaktılar yıktılar. Onlar ne zaman yıktılarsa karşılarında AK Parti’yi buldular. Türkiye’de kim kamu düzenini bozmak isterse karşısında AK Parti’yi bulur. Üçü birden aynı ağzı kullandı. 6-7 Ekim olayları oldu, bir sürü şiddet olayları oldu, Yasin Börü’yü de şehit ettiler. Bunlara ses çıkarmayanlar, böyle olaylar yaşanmasın diye iç güvenlik reformu çıkardık. MHP ve HDP yan yana iç güvenlik reformuna karşı çıktılar. CHP, HDP, MHP birlikte hareket etti. Yüzlerine maskeler taktılar. Biz bu maskeleri indiririz. İşte maskeler iniyor. MHP ve HDP paslaşıyor. Molotof cephesi şimdi paralel cephesindeler ve hep beraber paralelin tavsiyesini yapıyorlar. Mursi’ye karşı darbe yapıldı, Türkiye’de bir tek AK Parti dimdik bu darbeye karşı durdu. Bu üç parti de darbecilere neredeyse hoşgörü ile yaklaştılar. Kılıçdaroğlu darbecilerle iş birliği yapmayı marifet zannediyor. Gezi olaylarında Türkiye’ye ders vermeye kalkanlar Mısır’da darbelere niye ses çıkarmıyor? Çünkü onların meselesi özgürlük, demokrasi değil. Onların tek meselesi kendi ve İsrail’in çıkarlarıdır. Başka meseleleri yok. Biz bu zulme karşı sessiz kalmayız.”