Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin artık esnafa faizsiz kredi veren bir devlet olduğuna dikkat çekerek, “SSK emeklisinin maaşı 257 TL’den bin 77 TL’ye çıktı. Her bir maaşı 4, bazı yerde 10 katına kadar arttırdık” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, evinin bulunduğu Bahçelievler’de vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçelievler Mitinginde alanı dolduran kalabalığa seslenen Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde destek istedi.
AK Parti iktidarında İstanbul’a yapılanları hatırlatan Davutoğlu, “İstanbul’a Marmaray’ı kim inşa etti. Metroyu kim yaptı. Şimdi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’da kim inşa ediyor. Onlar konuşur AK Parti yapar” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ DOLAŞAN TEK PARTİ AK PARTİ”
Muhalefet partilerinin liderlerinin Türkiye’nin birer köşesinde konuştuğunu söyleyen Davutoğlu, “CHP lideri sahillerde, MHP lideri İç Anadolu’da dolaşır. HDP lideri burada özgürlük nutku atar, Güneydoğu’da terörle işbirliği yapar. Türkiye’nin her yerini dolaşan tek parti hangi parti. 25 Nisan’dan bu yana Hakkari’de de miting yaptık, Tekirdağ’da da. Türkiye’de bizim göz göze diz dize konuşamadığımız hiçbir vatandaşımız olmayacak. Her geldiğinizde bizi bağrınıza. Hala Sare Hanım’ın muayenehanesi burada. Bahçelievler’i bırakamayız. Biz sizi hiç bırakmadık, bırakmayacağız” diye konuştu.
“MAAŞLARI BAZI YERDE 10 KATINA KADAR ARTTIRDIK”
Türkiye’nin dünya liderliğine oynadığını söylenen Davutoğlu, “Esnaflara biz geldiğimizde yüzde 46 faiz vardı, şu anda esnafa faizsiz kredi veren bir devlet var. SSK emeklisinin maaşı 257 TL’den bin 77 TL’ye çıktı. Her bir maaşı 4, bazı yerde 10 katına kadar arttırdık. Herhangi bir vatandaşımız kaygılıysa bize uyku haram. Eskiden okuluna giderken çamur deryası içinde giderdik ama şimdi. Biraz önce belediye başkanımızla konuşuyorduk. Bundan 20 yıl önce yurt dışından geldiğimizde kızımı Bahçelievler ilkokuluna verdiğimizde sınıfında 78 öğrenci vardı. Şimdi aynı okullar 35-40 öğrenci ile ders yapıyor. Biz iktidara geldiğimizde Bahçelievler AK Parti belediyeciliği ile tanışmadan önce hiçbir okulda kapalı spor salonu yoktu, şimdi 20 okulumuzda var. Biz Yayla’da otururduk ama buradaki Pazar pazarına gelir alışveriş yapardık. Şimdi bir haberimiz var. Kocasinan spor tesisi yapıyoruz. Onun altını otopark yapıyoruz. O alanı da inşallah Pazar günü pazarcılarımıza açacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin yükselişi karşısında tuzak kurulduğunu söyleyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunların hepsi birbirinin ikiz kardeşi. Bu üç partinin yanında üç paralel örgüt var. Pensilvanya örgütü hepsine destek veriyor. Kandil var PKK. Doğu ve Güneydoğu’da kardeşlerimize baskı yapıyor. DHKP-C var. CHP bunların solistini sözcüsünü Hatay’da aday yaptı. Bu çeteye dur diyecek miyiz? Bizi engellemeye çalışıyorlar. Onlar bizi engelleyebilir mi? 2002’den bu yana hep durdurmak istediler. 27 Nisan’da e muhtıra verdiler. Daha önce milli iradeye sahip çıkan bilinçli bir kadro yoktu belki. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamıza ne kadar zulmettiler 28 Şubat’ta. Rahmetli Adnan Menderes’i idam sehpasına götürdüler ama şimdi bu baskılar karşısında elif gibi duran dimdik AK Parti kadroları var. Darbecilere, vesayetçilere karşı dimdik ayakta duracak mıyız?”