Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22’nci ölüm yıl dönümünde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrini ziyaret edip, dua okudu. Davutoğlu, eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in de mezarını ziyaret etti.
Başbakan Davutoğlu, Atatürk Havalimanı’nda bulunan Hezarfen Ahmet Çelebi Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Turgut Özal’ın kabrini ziyaret etmek üzere Topkapı’daki Anıt Mezar’a geldi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Davutoğlu’na eşlik etti.
Fener Rum Patriği Bartholomeos da Davutoğlu’ndan kısa bir süre önce de Anıt Mezar’a gelerek, Özal’ın kabrini ziyaret etti. Davutoğlu, Anıt Mezar’ın merdivenlerini indikten sonra Bartholomeos’un mezar ziyaretini tamamlamasını bekledi. Bartholomeos, Özal’ın kabrine çiçek bıraktıktan sonra Davutoğlu’nun yanına geldi. Başbakan Davutoğlu Bartholomeos ile ayaküstü bir süre sohbet etti. Ardından Özal’ın kabri başında dua eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in mezarını ziyaret etti.