Başbakan Davutoğlu Kartal mitinginde CHP’nin “milletçe alkışlıyoruz” kampanyasına göndermede bulunarak, “Kılıçdaroğlu bir kampanya başlatmıştı, ömrü iki gün sürmedi. Yalancının mumu yatsıya kadar, böyle kampanyanın mumu ikindide sönüyor. Şimdi hayal oyunları oynuyor” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kartal’da düzenlenen mitinge katıldı. Kartal Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenen Davutoğlu, “Biz kartallar gibi uçarız, akbabalar gibi fırsat kollamayız, kargalar gibi sürünmeyiz. İşte ispatı. ‘Birincilik yarışına var mısınız’ dedik. Hayır diyorlar. Onlar sürülerle uçarlar, etraftaki çetelerle uçarlar. Biz yalnız kalsak da Kartallar gibi uçarız” şeklinde konuştu.
“KILIÇDAROĞLU BİR KAMPANYA BAŞLATTI, İKİ GÜN SÜRMEDİ”
Kılıçdaroğlu’nun Kartal’dan başlattığı “Milletçe alkışlıyoruz” kampanyasını hatırlatan Davutoğlu, “Kartal’da Kılıçdaroğlu bir kampanya başlatmıştı. Zaten kampanyasının ömrü iki gün sürmedi. ‘Milletçe alkışlıyoruz’ dedi. Biz de dedik ki ‘dünya bizi alkışlıyor sen ne yaparsan yap’ Yalancının mumu yatsıya kadar, böyle kampanyanın mumu ikindide sönüyor. Şimdi hayal oyunları oynuyor. 7 Haziran’da gerçekle karşılaşsın ondan sonra ne yapacağını düşünecek inşallah’ diye konuştu.
“BİZİM İÇİN BİR KİŞİ 78 MİLYONDUR”
Türkiye’nin her vatandaşına büyük önem verdiğini anlatan Davutoğlu, Suriye’de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün’ün kurtarılmasını hatırlatarak, “Kurtarmak için çok uğraştık. Kurtardığımızda telefonla konuştuk. ‘Bünyamin vatana hoş geldin’ dedim. O zaman bakandım. O da ‘Sayın bakanım ben bir gün beni kurtaracağınızı biliyordum ama Türkiye’nin her gün işi var bir kişi ile ilgilenir mi? diye tereddüt ettim’ dedi. Dedim ki ‘bizim için bir kişi 78 milyondur. İşte burada sesleniyorum ve diyorum ki bu ülkede hiç kimse etnik ve mezhebi kimliği dolayısıyla aşağılanmayacak, kimse başörtüsü dolayısıyla ya da hayat tarzı dolayısıyla ikinci sınıf muamelesi görmeyecek. Her vatandaşımız bizim için azizdir” ifadelerini kullandı.
“HOCA OLUP SOLUĞU PENSİLVANYA’DA ALANLARDAN OLMADIK”
Paralel yapıya yönelik eleştirilerde de bulunan Davutoğlu, “Biz hocalığı da talebeliği de bu topraklarda bildik. Biz hoca olup da soluğu Pensilvanya’da alanlardan olmadık, olmayacağız. Son nefesimize kadar bu ülke için çalışacağız. Tuzak kuranların tuzaklarını bozacağız” açıklamasında bulundu.