Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların ’metro talebine’ karşılık vererek, Altındağlı vatandaşlara müjdeler verdi. Davutoğlu, "Ankara’da metro olur da Siteler’e gelmeden o metro biter mi? Sadece metro değil. Bir, inşallah metro gelecek bu söz. İki, teleferik de gelecek. Üç, eskiden beri talebiniz olduğunuzu biliyorum, showroom yapıyoruz. Dört, Siteler’de Ar-Ge merkezi kuracağız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Altındağ mitinginde konuşmasına halkı selamlayarak başladı. Milletimizle buluşunca ayrılmak kolay olmuyor, bugün Kırıkkale’de 72. mitingi yaptık. Bugün Bismillah dedik başladık, Elmadağ şimdi de Altındağ. 10 Nisan’da ilk kampanyayı Siteler’deki camide Cuma namazı kılarak başlamıştık. Milyonlarca vatandaşla buluştuk, hepsinden sizlere selam getirdik. Sizler AK Parti hareketini her zaman desteklediniz. Altındağ Ankara’nın ruhu, çünkü Ankara’nın manevi Fatihi Hacı Bayram-ı Veli Altındağ’da. Bütün o tarihi Altındağ, biz iktidara gelene kadar, metruk haldeydi. Ulucanlar Cezaevi’yle anılırdı, Çinçin gibi bir beldenin asayiş problemleriyle anılırdı. Hamamönü’nü öyle bir restore ettik ki Altındağ tarihi kimliğine kavuştu. Bütün o tarihi Altındağ bizi emanettir, koruyacağız. Ulucanlar, tek parti zihniyetin insanları idam sehpasına götürdüğü Ulucanlar Hapishanesi’ni müzeye çevirdik. Bir daha tek parti gibi bir zulmün bu memlekete gelmesine izin verir misiniz" diye sorması üzerine kalabalıktan ’Hayır’ sesleri yükseldi.
Türkiye’de milli iradeyi hakim kıldıklarını belirten Davutoğlu, "Her şekilde bize karşı kurulan tuzaklara mücadele verdik ama hiçbir zaman tuzaklara boğun eğmedik, eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin tekrar 1990’lı yıllara götürülmek istendiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Tekrar Türkiye’yi 1990’lı yıllara götürmek istiyorlar. 3 parti bir araya gelmiş, arkasında paralel çete, DHKP-C, Kandil, uluslararası lobiler bunlara izin verir misiniz? Altındağlılar Ankara’ya kimliğini kazandıran AK Parti’ye destek verecek misiniz. Onların her yerde uluslararası destekçileri var, bizim bir tek Allahımız, milletimiz var" dedi.
Vatandaşların ’metro talebini’ dile getirmesi üzerine Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara "Metro mu istiyorsunuz?" diye sordu. Bunun üzerine konuşmasına Altındağlılara müjdeler vererek devam eden Davutoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuşacağım. Ankara’da metro olur da Siteler’e gelmeden o metro biter mi? Sadece metro değil. Bir, inşallah metro gelecek bu söz. İki, teleferik de gelecek. Üç, eskiden beri talebiniz olduğunuzu biliyorum showroom yapıyoruz. Dört, Siteler’de Ar-Ge merkezi kuracağız inşallah. Burası ekonominin atar damarı, Siteler’de huzur olmazsa Ankara’da huzur olmaz, Siteler’de bereket olmazsa Ankara’da Türkiye’de bereket olmaz. Onun için 10 Nisan’da buraya gelip sizlerle birlikte olduk. Siteler’i ekonomik merkez olarak yeniden tanzim edeceğiz. Siteler, herkesin gıptayla izleyeceği ekonomik merkez olacak" ifadelerini kullandı.
GÖKÇEK: "METROYU PATRONDAN İSTEYİN"
Davutoğlu, miting alanına eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Davutoğlu’nun konuşması öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, otobüsün üzerinden halka seslendi. Altındağ için de bir teleferik hattını önceki yıllarda planladığını anlatan Gökçek, vatandaşların metro isteğine "Metroyu patrondan isteyin" diyerek karşılık verdi.
Mitinge, Ankara milletvekili adayları da katıldı.