Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Roman kardeşlerimin kadrolu istihdam istekleri vardı. Sayın Başbakanımız tarafından sözü verilen bu konunun talimatı da yine sayın Başbakanımız tarafından verilerek çalışmasına başlandı" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, seçim çalışmaları kapsamında Torbalı ilçesinde Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını da dinleyen Hotar, geçtiğimiz günlerde iki bin Roman vatandaşa sağlanacak istihdam hakkında bilgiler aktardı. Hotar, konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü ifade ederek, "Roman kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha çok zaman geçmeden yerine getirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.
İKİ BİN ROMAN VATANDAŞA İSTİHDAM MÜJDESİ
İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Türkiye geneli tüm roman kardeşlerimize yönelik birçok projeyi hayata geçirip, tüm alanlarda kimlik sahibi olabilmeleri yönünde bir çok uygulamayı aktif hale getirdik. Öncelikle kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımızın da konuya ilgisi ile Roman kardeşlerimizin birçok sorununun çözümü noktasında çalışmaları sonuçlandırdık. Son olarak Hıdırellez kutlamalarında yoğun olarak bir arada bulunduğum Roman kardeşlerimin kadrolu istihdam istekleri vardı. Sayın Başbakanımız tarafından sözü verilen bu konunun talimatı da yine Sayın Başbakanımız tarafından verilerek çalışmasına başlandı. Başbakanımıza geçtiğimiz günlerde atanan Roman danışman da kardeşlerimizi ne kadar önemsediğimizin bir göstergesi" şeklinde konuştu.
Hotar, 2 bin Roman vatandaşa istihdam müjdesinin en kısa zamanda Başbakan Davutoğlu tarafından verilebileceğini de sözlerine ekledi.